Бананов хляб
Рецепта от: Божана Кацарова
Това е една съвсем проста рецепта за приготвяне на бананов хляб или кекс - подходящ за пълноценна сутрешна закуска.
1. За да приготвите бананов хляб в голяма купа начупете бананите* и след това ги пасирайте. Пресипете ги в голяма купа. Добавете мекото масло, захарта и яйцата. Пресейте брашното и бакпулвера върху сместа. Разбъркайте много добре с помощта на шпатула.
2. Пресипете сместа за бананов хляб в правоъгълна форма за кекс, предварително намаслена и постлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 30-40 минути.
3. Върху още топлия бананов хляб подредете тънки резени праскови от компот и замразени малини.
*Презрелите банани може да замразите, нарязани на парченца. Използвайте ги за овесени ядки вместо кисело или прясно мляко.
Бананов хляб рецепта.
Продукти
- 140 г меко масло
- 140 г захар
- 50 г пудра захар
- 2 яйца
- 1 ч.л. бакпулвер
- 3 много узрели банана
- 140 г екстра фино брашно
- За гарниране:
- замразени малини
- 2 праскови от компот
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Пай с ябълки и къпини
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад