Това е една съвсем проста рецепта за приготвяне на бананов хляб или кекс - подходящ за пълноценна сутрешна закуска.

1. За да приготвите бананов хляб в голяма купа начупете бананите* и след това ги пасирайте. Пресипете ги в голяма купа. Добавете мекото масло, захарта и яйцата. Пресейте брашното и бакпулвера върху сместа. Разбъркайте много добре с помощта на шпатула.

2. Пресипете сместа за бананов хляб в правоъгълна форма за кекс, предварително намаслена и постлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 30-40 минути.

3. Върху още топлия бананов хляб подредете тънки резени праскови от компот и замразени малини.

*Презрелите банани може да замразите, нарязани на парченца. Използвайте ги за овесени ядки вместо кисело или прясно мляко.

Бананов хляб рецепта.

Бананов хляб

бананов хляб рецепта

Продукти

  • 140 г меко масло
  • 140 г захар
  • 50 г пудра захар
  • 2 яйца
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 3 много узрели банана
  • 140 г екстра фино брашно
  • За гарниране:
  • замразени малини
  • 2 праскови от компот

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички