Начин на приготвяне:
Това е една съвсем проста рецепта за приготвяне на бананов хляб или кекс - подходящ за пълноценна сутрешна закуска.
1. За да приготвите бананов хляб в голяма купа начупете бананите* и след това ги пасирайте. Пресипете ги в голяма купа. Добавете мекото масло, захарта и яйцата. Пресейте брашното и бакпулвера върху сместа. Разбъркайте много добре с помощта на шпатула.
2. Пресипете сместа за бананов хляб в правоъгълна форма за кекс, предварително намаслена и постлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 30-40 минути.
3. Върху още топлия бананов хляб подредете тънки резени праскови от компот и замразени малини.
*Презрелите банани може да замразите, нарязани на парченца. Използвайте ги за овесени ядки вместо кисело или прясно мляко.
Бананов хляб рецепта.
Продукти
- 140 г меко масло
- 140 г захар
- 50 г пудра захар
- 2 яйца
- 1 ч.л. бакпулвер
- 3 много узрели банана
- 140 г екстра фино брашно
За гарниране:
- замразени малини
- 2 праскови от компот