Сладка пица с плодове

Сладка пица с плодове
Предаване: Пекарната на Рудолф: Малките пекариГледайте в: Вторник, 18 май от 13:00 | Вторник, 18 май от 13:30

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното на малка купчинка върху плота и направете кладенче по средата с ръка. Изсипете млякото в кладенчето, добавете захарта, маята, жълтъка и маслото. С ръка, първо смесете продуктите в кладенчето, а след това постепенно добавете брашното, докато се образува тесто. По желание добавете ванилия за допълнителен вкус. След това омесете тестото, докато стане гладко и еластично, за около 10 минути. Ако тестото залепва за плота, добавете брашно. Поставете топката тесто в поръсена с брашно купа, покрийте с прозрачно фолио и оставете тестото да втаса при стайна температура за 30 минути.

2. За крема сипете в тенджерка прясното мляко, като отделите 2 с.л. от него и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Оставете сместа да заври на слаб огън. В купа разбийте жълтъците със захарта, брашното и 2 с.л. студено мляко. Изсипете горещото мляко върху сместа, при непрекъснато и енергично разбъркване. Върнете сместа в тенджерката и поставете на котлона. Гответе на слаб огън 2 минути, като разбърквате непрекъснато с помощта на тел. Изплакнете голяма чиния или плитка купа със студена вода и изсипете крема в нея. Покрийте топлия крем с прозрачно фолио и го оставете настрани, за да изстине.

3. Загрейте фурната на 190⁰С. Обелете мангото и отстранете листата на ягодите. Нарежете плодовете на парчета.

4. Омесете втасалото тесто и го разточете в кръг. Докато го разточвате, обръщайте тестото с четвърт оборот от време на време, за да не залепва за плота. Ако все пак залепва, поръсете с брашно точилката и плота. Поставете тестото в тава за печене, постлана с хартия за печене. Равномерно намажете крема върху тестото. След това подредете плодовете. Печете 20 минути.

5. След като извадите пицата от фурната, я нарежете на триъгълни парчета. Поръсете с пудра захар и поднесете докато е още топла.

Продукти

За тестото:

  • 200 г брашно
  • 100 мл мляко
  • 2 с.л. захар
  • 1 пакетче суха мая (7 г)
  • 1 жълтък
  • 30 г масло, на стайна температура
  • 1 шушулка ванилия или 1 с.л. ванилов екстракт

 

За крема:

  • 125 мл прясно мляко
  • 1 шушулка ванилия или 1 с.л. ванилов екстракт
  • 1 жълтък
  • 25 г захар
  • ½ с.л. брашно

 

За плодовия топинг:

  • 150 г грозде
  • 100 г боровинки
  • 125 г ягоди
  • 1 манго
  • пудра захар

Свързани рецепти