Хляб със сирене и маслини

Продукти

  • 150 г сирене грюер 150 г сирене ементал 150 г сирене гауда 200 г варена шунка 1 кг пшенично брашно 40 г мая 200 г черни маслини пипер сол 400 мл вода

Начин на приготвяне:

  • Оставят се да починат няколко минути и се пекат на 200 градуса. Тестото се нарязва на малки хлебчета, коитосе поръсват с брашно от двете страни и се нареждат в правоъгълна тава. Всички продукти се омесват и тестото се оставя да втаса. След това се добавят сирената, шунката и обезкостените маслини. Брашното се смесва със сол и пипер и в него се прави кладенче. В кладенчето се сипва натрошената мая и вода. Сирената се нарязват на кубчета, а шунката на лентички.

Свързани рецепти

Виж всички