Предаване: Бързите рецепти на Мери БериГледайте в: Понеделник, 1 март от 11:00 | Понеделник, 1 март от 16:00

Начин на приготвяне:

1. Изтънете леко пържолите, като ги начукате с помощта на чукче или точилка. Поставете ги в дълбок съд.

2. Сипете всички продукти за маринатата, (скилидката чесън смачкайте с помощта на преса), в купа и разбъркайте добре. Сипете 3 с.л. от маринатата върху пържолите и ги оставете настрани за 10 минути.

3. Сварете нудълите според указанията на пакета. Прецедете ги.

4. Обелете и нарежете лука на полумесеци. Отстранете дръжките и семките на чушките и ги нарежете на ленти. Нарежете китайското зеле на тънки ивици.

5. Сипете 2 с.л. олио в тиган с незалепващо покритие и го загрейте добре. Поставете пържолите в него и пържете по 1 1/2 минута от всяка страна. Поръсете със сол. Извадете в чиния, покрийте с алуминиево фолио и оставете настрана.

6. Избършете тигана с кухненска хартия и налейте останалото олио в него. Запържете лука и чушките за 3-4 минути, докато променят цвета си. Добавете бялата част от китайското зеле, разбъркайте и гответе 1 минута. Добавете остатъка от маринатата, нарязаните зелени листа китайско зеле и листа кориандър. Разбъркайте. Добавете сварените нудъли и разбъркайте много добре.

7. Изсипете нудълите със зеленчуци в голяма чиния или ги разпределете в четири чинии. Нарежете месото на тънки ленти. Гарнирайте нудлите с ленти телешко месо.

Продукти

  • 2 х 200 г телешки или говежди пържоли
  • 150 г тънки яйчени нудъли (2 гнезда)
  • 3 с.л. олио
  • 2 червени чушки
  • 1 глава лук
  • 1/2 глава китайско зеле
  • 1 връзка кориандър

 

За маринатата:

  • 4 с.л. соев сос
  • 4 с.л. сладък чили сос
  • 1 скилидка чесън
  • 1 пълна ч.л. китайски микс "5 подправки"
  • 1 ч.л. светла кафява захар
  • 1 голям лайм, сок

Свързани рецепти