Зелена салата със скариди и горчица
Рецепта от: Давид Скоко
- Отделете главите и опашките на скаридите.
- Запечете леко от двете страни главите на скаридите в тиган. Добавете пресен лук, люти чушки, магданоз и пенливото вино.
- Отцедете главите в купа и добавете съставките за дресинга - нарязаните на ситно пресен лук, по 1 листо керевиз и магданоз, и люта чушка. Разбъркайте.
- Почистете опашките на скаридите, извадете червото и ги запечете в тиган.
- Измийте и отцедете добре листата салата.
- В купата добавете сок от половин лимон, магданоз, пресен лук, люта чушка, стебла от целина, една лъжица кафява горчица "Самобор"* и малко зехтин.
- Поръсете скаридите с дресинга.
- Измийте градинска жлъчка и я подредете в чинията. Сервирайте скаридите върху нея.
*Пикантен сос, който се прави от синапено семе, предварително счукано в хаванче, сварено в петмез от грозде.
Съвет:
Почиствайте обвивката и кръвоносните съдове на скаридите.
Продукти
- 600 г големи скариди
- 1 зелена салата
- 1 връзка пресен лук
- 1 стрък магданоз
- 50 мл бяло пенливо вино
- сол и черен пипер За дресинга:
- 0.5 лимон, сок
- 1 стрък пресен лук
- 1 стрък керевиз
- 1 връзка магданоз
- 0.5 люта чушка
- 1 лъжица самоборска горчица
- зехтин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Гръцка салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пикантна доматена салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици
Рецепти Салата „Цезар”
Рецепти Орехов дресинг за зелена салата