1. Отделете главите и опашките на скаридите.
  2. Запечете леко от двете страни главите на скаридите в тиган. Добавете пресен лук, люти чушки, магданоз и пенливото вино.
  3. Отцедете главите в купа и добавете съставките за дресинга - нарязаните на ситно пресен лук, по 1 листо керевиз и магданоз, и люта чушка. Разбъркайте.
  4. Почистете опашките на скаридите, извадете червото и ги запечете в тиган.
  5. Измийте и отцедете добре листата салата.
  6. В купата добавете сок от половин лимон, магданоз, пресен лук, люта чушка, стебла от целина, една лъжица кафява горчица "Самобор"* и малко зехтин.
  7. Поръсете скаридите с дресинга.
  8. Измийте градинска жлъчка и я подредете в чинията. Сервирайте скаридите върху нея.

*Пикантен сос, който се прави от синапено семе, предварително счукано в хаванче,  сварено в петмез от грозде.


Съвет:
Почиствайте обвивката и кръвоносните съдове на скаридите.



Продукти

  • 600 г големи скариди
  • 1 зелена салата
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 стрък магданоз
  • 50 мл бяло пенливо вино
  • сол  и черен пипер За дресинга:
  • 0.5 лимон, сок
  • 1 стрък пресен лук
  • 1 стрък керевиз
  • 1 връзка магданоз
  • 0.5 люта чушка
  • 1 лъжица самоборска горчица
  • зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички