Яхния от телешки бузи с тъмна бира

1. Нарежете телешките бузи на парчета с големина от 3 см., а беконът на кубчета с големина 2 см. Нарежете предварително почистените стръкове праз и селъри на едро. Обелените скилидки чесън нарежете на ситно.

2. Запържете телешките бузи и бекона в тенджера с 2-3 с.л. зехтин. Поръсете със сол и черен пипер. Щом променят цвета си, извадете месото и бекона в чиния.
 
3. В същия съд запържете за 3-4 минути чесъна, праза и стъблата целина. Поръсете със сол и черен пипер. Върнете месото и бекона в тенджерата и налейте бирата, а след това и бульона. Разбъркайте и гответе на слаб огън приблизително 3 часа.
 
4. Извадете месото от тенджерата. Прецедете соса със зеленчуците, като леко смачкате зеленчуците в цедката, за да пуснат соковете си. 
 
5. Върнете месото в тенджерата заедно с прецедения сос. Захлупете и оставете соса да заври. Добавете предварително измитите и нарязани листа цвекло или кейл, разбъркайте и гответе 2-3 минути.

Продукти

  • 750 г телешки бузи
  • 125 г пушен бекон
  • 2 с.л. зехтин екстра върджин
  • сол и черен пипер
  • 200 г праз
  • 200 г селъри
  • 6 скилидки чесън
  • 200 мл тъмна бира
  • 200 г листа от цвекло
  • 200 мл пилешки или телешки бульон

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички