Яхния от телешки бузи с тъмна бира
Рецепта от: Рейчъл Алън
1. Нарежете телешките бузи на парчета с големина от 3 см., а беконът на кубчета с големина 2 см. Нарежете предварително почистените стръкове праз и селъри на едро. Обелените скилидки чесън нарежете на ситно.
2. Запържете телешките бузи и бекона в тенджера с 2-3 с.л. зехтин. Поръсете със сол и черен пипер. Щом променят цвета си, извадете месото и бекона в чиния.
3. В същия съд запържете за 3-4 минути чесъна, праза и стъблата целина. Поръсете със сол и черен пипер. Върнете месото и бекона в тенджерата и налейте бирата, а след това и бульона. Разбъркайте и гответе на слаб огън приблизително 3 часа.
4. Извадете месото от тенджерата. Прецедете соса със зеленчуците, като леко смачкате зеленчуците в цедката, за да пуснат соковете си.
5. Върнете месото в тенджерата заедно с прецедения сос. Захлупете и оставете соса да заври. Добавете предварително измитите и нарязани листа цвекло или кейл, разбъркайте и гответе 2-3 минути.
Продукти
- 750 г телешки бузи
- 125 г пушен бекон
- 2 с.л. зехтин екстра върджин
- сол и черен пипер
- 200 г праз
- 200 г селъри
- 6 скилидки чесън
- 200 мл тъмна бира
- 200 г листа от цвекло
- 200 мл пилешки или телешки бульон
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол