Свински бут в сладко-кисел сос с ориз
1. Сварете ориза за 8 минути с малко сол и черен пипер.
2. Нарежете месото на тънки ивици и го запържете в тиган с малко мазнина за 6 минути, като го разбърквате непрекъснато. Извадете месото в чиния.
3. нарежете броколито на розички и ги сварете на пара за 2-3 минути. Нарежете чушката на ивици, а лукът на полумесеци. Запържете ги за 4 минути в тигана от месото. Добавете броколито и джинджифиловия сироп.
4. Отстранете дръжката на ананаса чрез завъртане. Изрежете двата му края и го поставете изправен. Изрязвайте кората на плода с остър нож, като премахвате и кафявите точки, които се виждат под кората. Нарежете ананаса на кубчета и ги добавете в тигана.
5. Заедно с ананаса добавете и месото в тигана. Запържете за още 2 минути. Накрая добавете оцета и изчакайте да изври.
6. Сервирайте варен ориз за основа, а върху него месо и зеленчуци.

Продукти

  • 300 г бял ориз 1 глава лук 1 оранжева чушка 1 зелена чушка 1 ананас зехтин 100 мл джинджифилов сироп 1 глава броколи 1 с.л. оцет 400 г свински бут

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички