Свински бут в сладко-кисел сос с ориз

Свински бут в сладко-кисел сос с ориз

Начин на приготвяне:

1. Сварете ориза за 8 минути с малко сол и черен пипер.
2. Нарежете месото на тънки ивици и го запържете в тиган с малко мазнина за 6 минути, като го разбърквате непрекъснато. Извадете месото в чиния.
3. нарежете броколито на розички и ги сварете на пара за 2-3 минути. Нарежете чушката на ивици, а лукът на полумесеци. Запържете ги за 4 минути в тигана от месото. Добавете броколито и джинджифиловия сироп.
4. Отстранете дръжката на ананаса чрез завъртане. Изрежете двата му края и го поставете изправен. Изрязвайте кората на плода с остър нож, като премахвате и кафявите точки, които се виждат под кората. Нарежете ананаса на кубчета и ги добавете в тигана.
5. Заедно с ананаса добавете и месото в тигана. Запържете за още 2 минути. Накрая добавете оцета и изчакайте да изври.
6. Сервирайте варен ориз за основа, а върху него месо и зеленчуци.

Продукти

  • 300 г бял ориз
  • 1 глава лук
  • 1 оранжева чушка
  • 1 зелена чушка
  • 1 ананас
  • зехтин
  • 100 мл джинджифилов сироп
  • 1 глава броколи
  • 1 с.л. оцет
  • 400 г свински бут

Свързани рецепти