Това е рецепта за супер лек десерт, подходящ за сезона на ягодите. Слоевете от ягодово пюре и сметанов крем се редуват, а най-отгоре се поръсват начупени джинджифилови бисквити. Тайната на крема е в сиропа от бъз.

Продукти

  • 500 г ягоди
  • 1 с.л. течен мед
  • щипка прясно смлян черен пипер
  • 1 лимон
  • 300 мл заквасена сметана
  • сироп от бъз
  • 4 джинджифилови бисквити

Начин на приготвяне:

  • 1. Почистете и измийте ягодите. Половината от тях сложете в купа и ги намачкайте на пюре с помощта на вилица. Останалите нарежете на четвъртинки. Добавете ги към пюрето, овкусете с малко черен пипер, фино настъргана лимонова кора и мед. Разбъркайте добре и оставете настрани.
  • 2. Разбийте сметаната с помощта на тел, до пухкавост. Добавете малко сироп от бъз и разбъркайте отново. Прехвърлете сместа в пош.
  • 3. На дъното на стъклени чаши оформете слой от ягодовата смес. Върху нея шприцовайте пласт от сметаната. След това отново направете пласт от ягоди, а след това от сметана. Направете и по трети пласт от ягоди и от сметана. Отгоре поръсете с натрошени джинджифилови бисквити.

Свързани рецепти

Виж всички