Сметанов крем с пюре от ягоди и бъз
Рецепта от: Ейнсли Хариът
Това е рецепта за супер лек десерт, подходящ за сезона на ягодите. Слоевете от ягодово пюре и сметанов крем се редуват, а най-отгоре се поръсват начупени джинджифилови бисквити. Тайната на крема е в сиропа от бъз.
Продукти
- 500 г ягоди
- 1 с.л. течен мед
- щипка прясно смлян черен пипер
- 1 лимон
- 300 мл заквасена сметана
- сироп от бъз
- 4 джинджифилови бисквити
Начин на приготвяне:
- 1. Почистете и измийте ягодите. Половината от тях сложете в купа и ги намачкайте на пюре с помощта на вилица. Останалите нарежете на четвъртинки. Добавете ги към пюрето, овкусете с малко черен пипер, фино настъргана лимонова кора и мед. Разбъркайте добре и оставете настрани.
- 2. Разбийте сметаната с помощта на тел, до пухкавост. Добавете малко сироп от бъз и разбъркайте отново. Прехвърлете сместа в пош.
- 3. На дъното на стъклени чаши оформете слой от ягодовата смес. Върху нея шприцовайте пласт от сметаната. След това отново направете пласт от ягоди, а след това от сметана. Направете и по трети пласт от ягоди и от сметана. Отгоре поръсете с натрошени джинджифилови бисквити.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Павел Павлов
Гофрети със сладко от круши и карамелен сос
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Надия Хюсеин
Десерт „Каменист път“ с ябълки и бял шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Домашна халва с брашно
Рецепти Стоян и Лора
Тарталети от точени кори с круши
Рецепти Стоян и Лора
Топла грис халва с шамфъстъци и сладолед
Рецепти Стоян и Лора
Бонбони от кокос и малини
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадова нуга
Рецепти Ейнсли Хариът
Малки палачинки със сладко от ревен и малини и сметана