• Швейцарско шоколадово рулоРецепти
    Швейцарско шоколадово руло

    Това руло се приготвя от нежен пандишпанов блат с какао и пълнеж от сметана и ганаш от бял шоколад. Парченцата ягоди придават още по-голяма свежест.

  • Сметанов крем с пюре от ягоди и бъзРецепти
    Сметанов крем с пюре от ягоди и бъз

    Това е рецепта за супер лек десерт, подходящ за сезона на ягодите. Слоевете от ягодово пюре и сметанов крем се редуват, а най-отгоре се поръсват начупени джинджифилови бисквити. Тайната на крема е в с...

  • Панакота с поширани ягодиРецепти
    Панакота с поширани ягоди

    Панакота е десерт, който трябва да се приготви предварително, за да престои достатъчно време в хладилник и да стегне.  В тази рецепта панакотата от сметана и кисело мляко е съчетана с поширани ягоди.

  • Биволска панакота с лимончело и ягодиРецепти
    Биволска панакота с лимончело и ягоди

    Нежен кремообразен десерт от биволско кисело мляко и сметана. Плътният млечен вкус се гарнира чудесно с ягодовия сос с лимончело. Десертът трябва да престои няколко часа в хладилник.

  • Шоколадово брауни с печени ягодиРецепти
    Шоколадово брауни с печени ягоди

    Това брауни се отличава по две неща от класическото -  с кокосово брашно е, т.е. е безглутеново и се приготвя на скара. Поднася се с печени ягоди на шишче, поръсени с черни пипер.

  • Плодова салата „Фатуш“Рецепти
    Плодова салата „Фатуш“

    Това е рецепта за плодова салата в близкоизточен стил. Нарязаните  плодове се смесват с магданоз, мента и слънчогледови семки. Салатата се сервира, поръсена с хрупкави крутони от тортили.

  • Тарт с малини и ягодиРецепти
    Тарт с малини и ягоди

    Продуктите за тестото ще ви стигнат да направите  два тарта, затова замразете половината тесто за друг път. Към крема за тарта се добавя желатин и бита сметана. А отгоре се подрежда голяма купчина от...

  • Ягодова тортаРецепти
    Ягодова торта

    1. За блата с миксер разбийте хубаво яйцата със захарта, ванилията и солта. Трябва да станат пухкави (около 10 минути). Прибавете към тях бакпулвера и пресятото брашното. 2. Плитка тава покрийте с ли...