Рецептата представя по-лесен и лек вариант на чийзкейка. Тези бурканчета се пълнят с натрошени бисквити, крем от маскарпоне, ягоди, мента и мед - идеални за пикник или обяд или вечеря на открито.

Продукти

  • 100 г овесени бисквити
  • 400 г ягоди
  • 1 с.л. течен мед
  • щипка черен пипер
  • 1 с.л. нарязана на ситно мента
  • ½ лимон, кора и сок
  • За крема:
  • 175 г маскарпоне или крем-сирене
  • 1 с.л. пудра захар
  • 300 мл течна пълномаслена сметана

Начин на приготвяне:

  • 1. Отделете 150 г ягоди и ги почистете и смелете в кухненски робот, но не съвсем на пюре. Към тях добавете още 200 г ягоди, почистени и нарязани на парчета. Добавете меда, нарязаната мента, фино настърганата лимонова кора и лимоновия сок и разбъркайте добре. Добавете и черния пипер. Разбъркайте.
  • 2. Разбийте маскарпонето с миксер, колкото да се отпусне. Добавете пудрата захар и течната сметана и разбийте отново, до полуплътност. Пресипете крема в пош.
  • 3. Начупете или смелете бисквитите.
  • 4. На дъното на бурканчетата оформете слой от начупени бисквити. Върху него напревете слой от крем, след това слой от ягоди. Отново оформете слой от бисквити, слой от ягоди и завършете с крем. Украсете с цели ягоди.

Свързани рецепти

Виж всички