Шоколадово-портокалова панакота
Рецепта от: Мери Бери
Това е рецепта за изкусителен и лесен за приготвяне десерт - панакота. Кремът е с наситен шоколадов и портокалов вкус, а за да придобие идеална форма, се добавя желатин.
Продукти
- олио
- 1 литър пълномаслена течна сметана
- 200 г шоколад (50% какао)
- 7 портокала
- 100 г захар
- 9 листа желатин
Начин на приготвяне:
- 1. Накиснете листата желатин в купа със студена вода за 10 минути.
- 2. Сипете сметаната в тенджерка и я загрейте. Щом кипне, дръпнете от огъня и добавете нарязания шоколад. Разбъркайте внимателно докато той се разтопи. Добавете фино настърганата кора на портокалите, захарта и 8 с.л. портокалов сок. Разбъркайте.
- 3. Добавете набъбналия желатин и разбъркайте в още топлата смес, докато тя стане гладка и лъскава. Прецедете сместа през фина цедка, в кана.
- 4. Намажете леко с олио вътрешността на 10 формички за крем. Разпределете сместа по равно във формичките. Поставете ги в тавичка и ги поставете в хладилник за 1 нощ.
- 5. Преди сервиране потопете всяка формичка в купа с гореща вода за 10 секунди. След това я обърнете в чиния. Поднесете с резени портокал и хрупкава бисквитка.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Надия Хюсеин
Десерт „Каменист път“ с ябълки и бял шоколад
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадова нуга
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови кокосови орехи
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с бял шоколад
Рецепти Марк Мориарти
Шоколадови квадрати с медена пита
Рецепти Стоян и Лора
Малинови кифлички с горен белтък
Рецепти Стоян и Лора
Малеби с ягодов сос
Рецепти Мери Бери
Шоколадов пудинг на пара с шоколадов сос
Рецепти Мери Бери
Мус от къпини
Рецепти Мери Бери
Кейк с кафе и пралин