Начин на приготвяне:

1. Залейте арабски кус-кус с гореща вода за около 10 минути.
2. Нарежете на ситно зелените подправки и ги сложете в купа. Към тях добавете нарязаните на кубчета домати, както и нарязания на ситно лук. Добавете и приятно лютата зелена чушка, нарязана на колелца и зърната нахут. Разбъркайте.
3. Разбъркайте с вилица набъбналия кус-кус и го добавете към останалите продукти. Подправете салатата със сол, лимонов сок и зехтин. Разбъркайте хубаво.

Продукти

  • 100 г кус-кус
  • 1 връзка мента
  • 1 връзка магданоз
  • 1 връзка кориандър
  • 2 домата
  • 1 леко люта зелена чушка
  • 50 г сварен нахут
  • 1 лимон
  • сол
  • 1 глава лук

Свързани рецепти