Салата Табуле
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Залейте арабски кус-кус с гореща вода за около 10 минути.
2. Нарежете на ситно зелените подправки и ги сложете в купа. Към тях добавете нарязаните на кубчета домати, както и нарязания на ситно лук. Добавете и приятно лютата зелена чушка, нарязана на колелца и зърната нахут. Разбъркайте.
3. Разбъркайте с вилица набъбналия кус-кус и го добавете към останалите продукти. Подправете салатата със сол, лимонов сок и зехтин. Разбъркайте хубаво.
Продукти
- 100 г арабски кускус
- 1 връзка мента
- 1 връзка магданоз
- 1 връзка кориандър
- 2 домата
- 1 леко люта зелена чушка
- 50 г сварен нахут
- 1 лимон
- сол
- 1 глава лук
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печени праскови и брезаола
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пикантна доматена салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици
Рецепти Салата „Цезар”
Рецепти Орехов дресинг за зелена салата