Салата "Цезар"

Салата "Цезар"

Начин на приготвяне:

1. За дресинга сипете жълтъците в купа заедно с горчицата и оцета. Разбийте с помощта на тел. Щом сместа започне да се сгъстява, започнете да наливате зехтин на тънка струйка, като разбивате енергично. Плътността на дресинга трябва да е такава, че той да пада леко от телта. 2. Нарежете на ситно филенцата аншоа заедно с пресования чесън така, че да се получи паста. Добавете я при жълтъците. Настържете фино пармезана и го добавете. Изтискайте сока на лимона. Разбъркайте добре.
3. Нарежете леко стар хляб на филии, а след това на кубчета. Загрейте тиган и сипете в него 2-3 с.л. зехтин. Запържете кубчетата хляб, като ги разтръсквате често. Щом станат златисти, добавете половината настърган пармезан. Разтръскайте отново, докато сиренето се запече и извадете кротоните.
4. Нарежете марулята на едро и я сложете в купа. Добавете лимонов сок, половината дресинг и половината кротони. Разбъркайте. Пресипете салатата в купа и добавете останалите кротони и останалия пармезан.
5. Загрейте добре грил-тиган. Разрежете всяко парче пилешко филе - без кожа, мазнини и жили по хоризонтал и го разтворете като пеперуда. Поръсете със сол и черен пипер и поставете филето в тигана. Печете по 3-4 минути от всяка страна. Извадете месото върху дъска и го намажете с малко от дресинга, сотавете го да си почине. След това го нарежете на ивици. Поставете месото в отделна купа и го пърсете с още дресинг.

Продукти

 

  • 200 г бял хляб
  • зехтин
  • 50 г пармезан
  • 2 марули
  • 2 парчета пилешки гърди без кожа
  • сол и черен пипер

За дресинга:

  • 2 жълтъка
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • 1 с.л. червен винен оцет
  • зехтин
  • 50 г аншоа
  • 2 скилидки чесън
  • 75 г пармезан
  • 1 лимон
  • сок

Свързани рецепти