Печено пилешко с чоризо
Рецепта от: Дона Хей
1. Разрежете пилето на парчета. Постелете тава с хартия за печене и наредете парчетата пиле. Разрежете чоризото по дължина и сложете парчетата в тавата.
2. Разпръснете маслините върху месото, както и чери доматчетата. Накъсайте листата риган и добавете скилидките чесън. Подредете и резените лимон.
3. Накрая поръсете със зехтин и овкусете със сол и черен пипер. Сложете пилето да се пече в предварително загрята фурна - на 200 градуса за около 35 минути.
2. Разпръснете маслините върху месото, както и чери доматчетата. Накъсайте листата риган и добавете скилидките чесън. Подредете и резените лимон.
3. Накрая поръсете със зехтин и овкусете със сол и черен пипер. Сложете пилето да се пече в предварително загрята фурна - на 200 градуса за около 35 минути.
Продукти
- 1 пиле 2 парчета наденица чоризо 0.75 ч.ч. зелени маслини 8 стръка пресен риган 1 лимон 250 г чери доматчета 12 скилидки небелен чесън морска сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пушена сьомга със салца от чили
Рецепти Джейми Оливър
Испански омлет