Начин на приготвяне:

1. Разрежете пилето на парчета. Постелете тава с хартия за печене и наредете парчетата пиле. Разрежете чоризото по дължина и сложете парчетата в тавата.
2. Разпръснете маслините върху месото, както и чери доматчетата. Накъсайте листата риган и добавете скилидките чесън. Подредете и резените лимон.
3. Накрая поръсете със зехтин и овкусете със сол и черен пипер. Сложете пилето да се пече в предварително загрята фурна - на 200 градуса за около 35 минути.

Продукти

  • 1 пиле
  • 2 парчета наденица чоризо
  • 0.75 ч.ч. зелени маслини
  • 8 стръка пресен риган
  • 1 лимон
  • 250 г чери доматчета
  • 12 скилидки небелен чесън
  • морска сол и черен пипер

Свързани рецепти