Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Патешко в сос от вишни

категория 0/5
1. Патешките гърди трябва да са без кост и почистени. Направете леки разрези в двете парчета месо откъм страната на кожата, на мазнината. Загрейте тиган с малко олио и поставете месото откъм страната на кожата да се запечата. Не печете повече от 10 минути на страна.
2. В купа сложете подправките - сол, черен пипер, сух естрагон, нарязани листа пресен естрагон. Настържете и кората на портокала. Разбъркайте хубаво.
3. Щом месото се запечати и от двете страни, го сложете в купата с подправки и хубаво го овъргаляйте.
4. За полентата изсипете на струйка царевичното брашно в тенджера с вряща подсолена вода, като непрекъснато бъркате с дървена лъжица. Варете брашното поне 3-4 минути. Сместа трябва да стане гъста. Настържете пармезана и пуснете няколко листенца магданоз и разбъркайте. Изсипете полентата в чиния или купа, в зависимост от формата, в която искате да се втвърди.
5. За соса пуснете маслото в тиган да се разтопи. След това добавете захарта и оставете да се карамелизира. Щом се карамелизира, намалете силата на котлона и добавете вишните /може да ползвате череши или друг кисел плод/ със съвсем малко течност, ако са от компот. Добавете и плодовия сироп, а след това и сока на половината портокал.
6. Преди да сервирате върнете месото в сух и загрят тиган да се затопли. Сервирайте основа от полента, върху нея разрязано на две парче патешко /отвътре месото трябва да е червено/. Полейте с вишни и сос.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Ненад Великович