Мариновани лозови листа
Рецепта от: Примож Долничар
1. Изрежете дръжките на лозовите листа. Измийте листата със студена вода.
2. Бланширайте листата във вряща вода за 3-4 минути.
3. Прехвърлете ги в купа със студена вода и кубчета лед.
4. Прехвърлете листата в чиния с помощта на щипки, като ги отцедите добре. Запазете водата от бланширането за маринатата.
5. Добавете сол и лимонена киселина към водата от бланширането.
6. Поставете 8-10 листа един върху друг и ги поставете ги върху кухненска кърпа, изпрана на 100 градуса. Завийте краищата им навътре, а след това ги навийте на руло с помощта на кърпата.
7. Поставете рулата изправени в предварително стерилизирани стъклени буркани. Ако бурканът е голям, ще побере 5-6 рула. Залейте рулата с горещата марината.
8. Притиснете листата с мрежичка и затворете буркана. Обърнете бурканите наобратно за ½ час, за да излезе въздуха.
9. Изправете бурканите. След 1 седмица лозовите листа са готови за ползване, а трайността им е 1 година.
Продукти
- Лозови листа (да не са пръскани против пестициди)
- 200 г сол
- 4 с.л. лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк
Рецепти Божана Кацарова
Понички със сладкарски крем