1. Отрежете двата края на плантаните (може да използвате и зелени банани) и ги разрежете по дължина. Обелете ги, а след това ги нарежете на големи парчета.

2. Загрейте поне 4 пръста олио в дълбок съд до 170 градуса. Поставете парчетата плантан в олиото с помощта на решетеста лъжица. Пържете 4-5 минути. Извадете пържените плантани върху кухненска хартия.

3. След като пържените плантани са изстинали, едно по едно, притиснете всяко парче с дъното на тежък тиган, така че да се сплеска. Изпържете сплесканите плантани (тостонес) в загрятата мазнина, за 2-3 минути. Извадете върху кухненска хартия.

4. За салцата разрежете доматите на четвъртинки, отстранете семките им и ги нарежете на ситно. Обелената скилидка чесън също нарежете на ситно. Поръсете с щипка сол и смачкайте с острието на ножа, докато почти се получи паста. В купа смесете нарязаните домати, чесъна и каперсите. Добавете нарязаните листа магданоз. Овкусете със сол, черен пипер, лимонов сок и обилно количество зехтин. Разбъркайте добре.

5. Сервирайте двойно пържените плантани със салца от домати и каперси.

Продукти

  • 2 зелени плантана
  • олио за пържене
  • сол и черен пипер
  • За салцата:
  • 2-3 домата
  • шепа магданоз
  • 1 скилидка чесън
  • 2 с.л. каперси
  • 1/2 лимон, сок
  • 1 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички