Двойно пържени плантани със салца от домати и каперси
Рецепта от: Ейнсли Хариът
1. Отрежете двата края на плантаните (може да използвате и зелени банани) и ги разрежете по дължина. Обелете ги, а след това ги нарежете на големи парчета.
2. Загрейте поне 4 пръста олио в дълбок съд до 170 градуса. Поставете парчетата плантан в олиото с помощта на решетеста лъжица. Пържете 4-5 минути. Извадете пържените плантани върху кухненска хартия.
3. След като пържените плантани са изстинали, едно по едно, притиснете всяко парче с дъното на тежък тиган, така че да се сплеска. Изпържете сплесканите плантани (тостонес) в загрятата мазнина, за 2-3 минути. Извадете върху кухненска хартия.
4. За салцата разрежете доматите на четвъртинки, отстранете семките им и ги нарежете на ситно. Обелената скилидка чесън също нарежете на ситно. Поръсете с щипка сол и смачкайте с острието на ножа, докато почти се получи паста. В купа смесете нарязаните домати, чесъна и каперсите. Добавете нарязаните листа магданоз. Овкусете със сол, черен пипер, лимонов сок и обилно количество зехтин. Разбъркайте добре.
5. Сервирайте двойно пържените плантани със салца от домати и каперси.
Продукти
- 2 зелени плантана
- олио за пържене
- сол и черен пипер
- За салцата:
- 2-3 домата
- шепа магданоз
- 1 скилидка чесън
- 2 с.л. каперси
- 1/2 лимон, сок
- 1 с.л. зехтин
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони