Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Карфиол

категория 0/5
Карфиолът се бланшира в много вода и много сол.
Прави се сос от козе сирене. То се нарязва на парченца и се слага в тиган с вода. Когато заври водата, веднага се дръпва от огъня. Добавя се топлото мляко и сметаната и се разбърква. Трябва да се получи кремообразна гладка смес.
„Салса верде“ /зелен сос/ се прави от нарязани кисели краставички и каперси, предварително измити с вода от киселината. Добавя се също ситно нарязан чесън. Аншоата е киснала час и половина в мляко. Изважда се и се нарязва така, че да стане на пюре. Добавя се и лъжица и половина горчица. И свежи подправки – босилек, пелин, магданоз. Сосът се овкусява с морска сол и черен пипер.
Гъбите се изпържват за кратко в масло и само се посоляват.
Карфиолът се гарнира със соса от козе сирене, зеления сос, гъбите и парченца пуешки гърди.
За деца:
да
За вегетарианци:
не