Карфиол
Карфиолът се бланшира в много вода и много сол.
Прави се сос от козе сирене. То се нарязва на парченца и се слага в тиган с вода. Когато заври водата, веднага се дръпва от огъня. Добавя се топлото мляко и сметаната и се разбърква. Трябва да се получи кремообразна гладка смес.
„Салса верде“ /зелен сос/ се прави от нарязани кисели краставички и каперси, предварително измити с вода от киселината. Добавя се също ситно нарязан чесън. Аншоата е киснала час и половина в мляко. Изважда се и се нарязва така, че да стане на пюре. Добавя се и лъжица и половина горчица. И свежи подправки – босилек, пелин, магданоз. Сосът се овкусява с морска сол и черен пипер.
Гъбите се изпържват за кратко в масло и само се посоляват.
Карфиолът се гарнира със соса от козе сирене, зеления сос, гъбите и парченца пуешки гърди.
Прави се сос от козе сирене. То се нарязва на парченца и се слага в тиган с вода. Когато заври водата, веднага се дръпва от огъня. Добавя се топлото мляко и сметаната и се разбърква. Трябва да се получи кремообразна гладка смес.
„Салса верде“ /зелен сос/ се прави от нарязани кисели краставички и каперси, предварително измити с вода от киселината. Добавя се също ситно нарязан чесън. Аншоата е киснала час и половина в мляко. Изважда се и се нарязва така, че да стане на пюре. Добавя се и лъжица и половина горчица. И свежи подправки – босилек, пелин, магданоз. Сосът се овкусява с морска сол и черен пипер.
Гъбите се изпържват за кратко в масло и само се посоляват.
Карфиолът се гарнира със соса от козе сирене, зеления сос, гъбите и парченца пуешки гърди.
Продукти
- За салса верде:6 бр. филе аншоа 100 мл прясно мляко 2 с.л. ситно нарязани кисели краставички 1 с.л. каперси 2 скилидки чесън 0.5 с.л. горчица 100 мл зехтин 1 връзка пресен босилек 1 малка връзка пресен естрагон 1 връзка магданозЗа салатата:1 малка глава карфиол 200 мл прясно мляко 250 г пачи крак 200 г пуешко месо 1 ябълка Грани СмитЗа соса със сирене:200 г меко козе сирене 100 мл течна сметана 50 мл прясно млякоЗа сметановия сос:1 малка глава карфиол 2 с.л. зехтин 1 глава лук 1 скилидка чесън 750 мл пилешки или зеленчуков бульон 250 мл прясно мляко 2 картофа 200 мл течна сметана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал