Начин на приготвяне:

1. Постелете кръгла тавичка с хартия за печене.
2. Нарежете чушките на ивички и ги разпръснете по дъното на тавичката.
3. Накълцайте чесъна и го запържете в тиган с малко зехтин. Добавете спанака докато се свие. Изцедете течността от него през цедка и го разстелете върху чушките. Отгрое начупете сиренето.
4. Разбийте яйцата в купа с млякото и брашното. Овкусете със сол и черен пипер и залейте със сместа зеленчуците. Изпечете киша на 200 градуса за 15 минути.
5. Намажете със зехтин корите и ги поръсете със сусам. Надиплете ги върху повърхността на киша и го изпечете за още 5 минути.
6. За тапенадата в зехтин със зехтин запържете гъбите, разрязани на половинки. След това добавете маслините и магданоза. Овкусете със сол и черен пипер. Запържената смес пасирайте и намажете върху филийки.
7. Разрежете киша на парчета.

Продукти

  • 1 червена чушка
  • 500 г спанак
  • 1 скилидка чесън
  • 150 г краве сирене
  • 4 яйца
  • 200 мл прясно мляко
  • 1 с.л. брашно
  • 4 кори за баница
  • 1 с.л. сусам

За тапенадата:

  • 250 г гъби
  • 0.5 връзка магданоз
  • 100 г черни маслини без костилка
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти