• Тарт с домати, патладжани и извараРецепти
    Тарт с домати, патладжани и извара

    1. В купата на миксера смесете двата вида брашно, пудрата захар, бакпулвера и сол.  2. Добавете маслото на три пъти.  3. Бъркайте сместа на висока скорост с широката приставка, докато не заприлича н...

  • Солени есенни рулцаРецепти
    Солени есенни рулца

    1. За палачинките разтопете маслото. В купа смесете яйцата, млякото и брашното. Добавете щипка сол и разтопеното масло. Разбъркайте до хомогенна полутечна смес.2. Изпържете осем палачинки, като сипват...

  • Кекс с шоколадови десертчетаРецепти
    Кекс с шоколадови десертчета

    1. Разбийте маслото със захарта до пухкавост с помощта на миксер. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате разбиването. Накрая добавете брашното и разбийте до хомогенност.2. Намаслете дъното и сте...

  • Нуга от МонтелимарРецепти
    Нуга от Монтелимар

    1. Запечете белените бадеми за 10 минути в тавичка.2. Сварете сироп от водата, захарта и меда. Разбъркайте докато захарта се разтопи. Сиропът трябва да достигне температура от 140 градуса.3. Разбийте...

  • Вегетарианска лазаня болонезеРецепти
    Вегетарианска лазаня болонезе

    1. За соса настържете моркова и стръка селъри. Нарежете на ситно лука и чесъна. Залейте соевата кайма с гореща вода.2. Запържете лука, чесъна, моркова и селърите в загрят тиган с малко олио за няколко...

  • Киш със зелени аспержиРецепти
    Киш със зелени аспержи

    1. Обелете картофите и ги нарежете на четвъртинки. Сварете ги в подсолена вода за 20 минути. Отрежете белите краища на аспержите, разрежете ги на две и ги бланширайте във вряща подсолена вода за около...

  • Кафеен сладкиш с маскарпонеРецепти
    Кафеен сладкиш с маскарпоне

    1. За тестото разбийте с миксер маслото със захарта до гладкост. Добавете яйцето и продължете разбиването. Накрая добавете предварително смесените брашно и какао, като намалите на по-ниска скорост, за...

  • ТифинРецепти
    Тифин

    1. В тенджерка разтопете маслото. След това добавете захарта и разъбркайте докато тя се разтопи. Накрая добавете ябълковото масло* и дръпнете от огъня. Разбъркайте.2. Добавете стафидите и какаото. Раз...