Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Целина на фурна със салата "Уолдорф"

категория 0/5
Обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета. Сложете ги да се сварят за около 10 минути. Нарежете 3 стръка селъри на колелца и 2/3 от главата целина на кубчета. Тях също сложете при картофите в последните 2-3 минути да се посварят.
В тавичка, намазана с олио, сложете на едро нарязания лук, а върху него изсипете прецедените картофи и целина. Овкусете ги със сол и черен пипер. Върху тях наредете плътно на дълго нарязани парчета сирене Бри. Запечете зеленчуците за 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
За салатата сложете в купа нарязаната на тънки ивички необелена ябълка, накиснатите предварително в хладка вода стафиди, зърната грозде, разделени на две, орехите. Останалата част от главата целина нарежете на тънки ивички и ги бланширайте за 1-2 минути във вряща вода. Нарежете и 1 стрък селъри на тънки колелца. Добавете в купата със салатата и майонезата /може да използвате кисело мляко вместо нея/, Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте хубаво.
Сервирайте запеканката с целина, гарнирана с класическа салата "Уолдорф".
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен