Целина на фурна със салата "Уолдорф"
Рецепта от: Рудолф ван Веен

Обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета. Сложете ги да се сварят за около 10 минути. Нарежете 3 стръка селъри на колелца и 2/3 от главата целина на кубчета. Тях също сложете при картофите в последните 2-3 минути да се посварят.
В тавичка, намазана с олио, сложете на едро нарязания лук, а върху него изсипете прецедените картофи и целина. Овкусете ги със сол и черен пипер. Върху тях наредете плътно на дълго нарязани парчета сирене Бри. Запечете зеленчуците за 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
За салатата сложете в купа нарязаната на тънки ивички необелена ябълка, накиснатите предварително в хладка вода стафиди, зърната грозде, разделени на две, орехите. Останалата част от главата целина нарежете на тънки ивички и ги бланширайте за 1-2 минути във вряща вода. Нарежете и 1 стрък селъри на тънки колелца. Добавете в купата със салатата и майонезата /може да използвате кисело мляко вместо нея/, Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте хубаво.
Сервирайте запеканката с целина, гарнирана с класическа салата "Уолдорф".
В тавичка, намазана с олио, сложете на едро нарязания лук, а върху него изсипете прецедените картофи и целина. Овкусете ги със сол и черен пипер. Върху тях наредете плътно на дълго нарязани парчета сирене Бри. Запечете зеленчуците за 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
За салатата сложете в купа нарязаната на тънки ивички необелена ябълка, накиснатите предварително в хладка вода стафиди, зърната грозде, разделени на две, орехите. Останалата част от главата целина нарежете на тънки ивички и ги бланширайте за 1-2 минути във вряща вода. Нарежете и 1 стрък селъри на тънки колелца. Добавете в купата със салатата и майонезата /може да използвате кисело мляко вместо нея/, Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте хубаво.
Сервирайте запеканката с целина, гарнирана с класическа салата "Уолдорф".
Продукти
- 800 г картофи 1 глава целина 1 връзка селъри 2 глави лук 200 г сирене Бри 1 ябълка 50 г стафиди 3 с.л. нискомаслена майонеза 100 г бяло грозде 50 г орехи слънчогледово олио сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото