Тирамису в чаши
Рецепта от: Хера Те Курапа
Този десерт в чаши е бърз за приготвяне. Използвайте останалия ви кекс за блат вместо бишкоти.
Продукти
- 1 голямо парче шоколадов кекс
- 1 парче кекс Мадейра
- 250 мл течна сметана
- разтворимо кафе
- 100 г захар
- 100 г натурален шоколад
- 250 г маскарпоне
- 50 мл течна сметана
- какао
- зърна кафе
- 2 бишкоти
Начин на приготвяне:
- 1. Направете силно кафе, като залеете инстантното кафе с вряща вода. Добавете и 1 ч.л. захар. Разбъркайте.
- 2. В купа разбъркайте маскарпонето с 50 мл течна сметана, с помощта на тел. Пресипете в пликче с цип. Избутайте в единия край, като отстраните излишния въздух. Отрежете края на пликчето.
- 3. Разбийте сметаната до полуплътност с останалата захар.
- 4. На дъното на двете стъклени чаши натрошете шоколадов кекс. Залейте с малко кафе и шприцовайте един слой маскарпоне. Натрошете от кекса Мадейра и полейте с кафе. Отново шприцовайте маскарпоне. Върху него натрошете шоколадов кекс. Полейте с още кафе. Завършете с бита сметана. Поръсете с какао, зърна кафе и настърган шоколад. Забучете по 2 половинки бишкота във всяко тирамису.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Павел Павлов
Гофрети със сладко от круши и карамелен сос
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Надия Хюсеин
Десерт „Каменист път“ с ябълки и бял шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Домашна халва с брашно
Рецепти Ейнсли Хариът
Мелба със сладолед, медена пита и сос "Бътърскоч"
Рецепти Стоян и Лора
Тарталети от точени кори с круши
Рецепти Стоян и Лора
Топла грис халва с шамфъстъци и сладолед
Рецепти Ейнсли Хариът
Чийзкейк с ягоди в бурканчета
Рецепти Стоян и Лора
Бонбони от кокос и малини