Този десерт в чаши е бърз за приготвяне. Използвайте останалия ви кекс за блат вместо бишкоти.

Продукти

  • 1 голямо парче шоколадов кекс
  • 1 парче кекс Мадейра
  • 250 мл течна сметана
  • разтворимо кафе
  • 100 г захар
  • 100 г натурален шоколад
  • 250 г маскарпоне
  • 50 мл течна сметана
  • какао
  • зърна кафе
  • 2 бишкоти

Начин на приготвяне:

  • 1. Направете силно кафе, като залеете инстантното кафе с вряща вода. Добавете и 1 ч.л. захар. Разбъркайте.
  • 2. В купа разбъркайте маскарпонето с 50 мл течна сметана, с помощта на тел. Пресипете в пликче с цип. Избутайте в единия край, като отстраните излишния въздух. Отрежете края на пликчето.
  • 3. Разбийте сметаната до полуплътност с останалата захар.
  • 4. На дъното на двете стъклени чаши натрошете шоколадов кекс. Залейте с малко кафе и шприцовайте един слой маскарпоне. Натрошете от кекса Мадейра и полейте с кафе. Отново шприцовайте маскарпоне. Върху него натрошете шоколадов кекс. Полейте с още кафе. Завършете с бита сметана. Поръсете с какао, зърна кафе и настърган шоколад. Забучете по 2 половинки бишкота във всяко тирамису.

Свързани рецепти

Виж всички