Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Телешко варено по виенски

категория 0/5
1. Направете с нож прорези под формата на кръст по тлъстата част на месото. Сложете го да се вари във вряща подсолена вода. Обирайте регулярно пяната по повърхността.
2. Разрежете по ширина небелена глава лук и я изпечете във фурната. След това я пуснете при месото. Върху люспи праз наредете два резена целина, два резена морков, скилидка чесън и дафинов лист. Отгоре покрийте с люспа праз и завържете пакетчето с термоустойчив конец. Пуснете букетчето зеленчуци при месото. Месото трябва да ври 2 часа и половина.
3. Прецедете бульона в друга тенджера. Нарежете месото на филии. Морковът и празът нарежете на колелца, целината - на филии. Нарежете магданоза. Добавете зеленчуците, месото и кокалите в бульона и ги оставете да врат 20 минути.
4. За соса накиснете хляба без кората в мляко. След десетина минути го изтискайте и го солжете в блендер заедно със сурови жълтъци, горчица, оцет, захар, сол и черен пипер. Добавете и жълтъците на сварените яйца. Смелете всичко. След това добавете зехтин и разбъракйте. Добавете ситно нарязаните варени белтъци и див лук и разбъркайте.
5. Другият вид сос се прави от предварително сварени ябълки, към които се добавя настърган хрян.
6. За рьощи сварете небелени картофи. Отстранете кожичката им и ги настържете. Запържете ги на грил или в тиган.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен