Тарт Татен
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. В загрята тенджерка с дръжка сложете захарта да се карамелизира. Разтръсквайте тенджерката от време на време.
2. Обелете ябълките и ги нарежете на четвъртинки.
3. Намажете кръгла тавичка с диаметър 24 см с масло. Излейте карамела в нея и когато леко се повтвърди, наредете плътно ябълките върху него във формата на ветрило.
4. Извадете тестото от хладилника, поръсете плота с брашно и наредете квадратите един върху друг. Разточете тестото с точилка колкото е необходимо според тавичката.
5. Покрийте ябълките с тестото и подвийте краищата му навътре. Направете няколко дупчици в тестото и сложете тарта да се пече за около 45 минути във фурна, загрята на 170 градуса.
6. Изчакайте известно време след изваждането на тарта от фурната, за да не се разтече много карамела при обръщането. Но не чакайте и прекалено дълго, за да не се втвърди карамела.
Продукти
- 300 г захар
- 6 ябълки
- 4 бр. квадратчета бутер тесто 12х12 см
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене