Тарт Татен

1. В загрята тенджерка с дръжка сложете захарта да се карамелизира. Разтръсквайте тенджерката от време на време.

2. Обелете ябълките и ги нарежете на четвъртинки.

3. Намажете кръгла тавичка с диаметър 24 см с масло. Излейте карамела в нея и когато леко се повтвърди, наредете плътно ябълките върху него във формата на ветрило.

4. Извадете тестото от хладилника, поръсете плота с брашно и наредете квадратите един върху друг. Разточете тестото с точилка колкото е необходимо според тавичката.

5. Покрийте ябълките с тестото и подвийте краищата му навътре. Направете няколко дупчици в тестото и сложете тарта да се пече за около 45 минути във фурна, загрята на 170 градуса.

6. Изчакайте известно време след изваждането на тарта от фурната, за да не се разтече много карамела при обръщането. Но не чакайте и прекалено дълго, за да не се втвърди карамела.

Продукти

  • 300 г захар
  • 6 ябълки
  • 4 бр. квадратчета бутер тесто 12х12 см

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички