Такос
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Запържете каймата в тиган със зехтин. Добавете към нея нарязаните червен лук и чесън. Нарежете на ситно лятата чушка и добавете и нея в тигана. Следват доматеното пюре, захарта и кимиона. Разбъркайте и оставете сместа да се запържи. След това добавете нарязаните на кубчета домати и боба от консерва.
2. За салсата /Picco de Gallo/ нарежете на дребно червен лук, домати, кориандър и чесън. Смесете ги в купа и овкусете със сол и черен пипер, лимонов сок и зехтин.
3. За гуакамолето нарежете авокадото и чесъна, овкусете със сол и черен пипер, лимонов сок и зехтин и намакайте всичко.
4. Затоплете питките на котлон и ги сервирайте в дълбока чиния с плънка от кайма, гарнирани със салса и гуакамоле.
2. За салсата /Picco de Gallo/ нарежете на дребно червен лук, домати, кориандър и чесън. Смесете ги в купа и овкусете със сол и черен пипер, лимонов сок и зехтин.
3. За гуакамолето нарежете авокадото и чесъна, овкусете със сол и черен пипер, лимонов сок и зехтин и намакайте всичко.
4. Затоплете питките на котлон и ги сервирайте в дълбока чиния с плънка от кайма, гарнирани със салса и гуакамоле.
Продукти
- 500 г мляно говеждо месо 1 скилидка чесън 1 червена люта чушка 1 ч.л. смлян кимион 1 с.л. доматено пюре 2 домата 100 мл червено вино 1 с.л. кафява захар 250 г червен боб 8 питки такос солЗа гуакамолето:2 бр. зряло авокадо 1 скилидка чесън 2 с.л. пресен кориандър 1 лайм сол и черен пиперЗа салсата:2 глави лук 4 домата 1 скилидка чесън 1 връзка пресен кориандър или магданоз 0.5 лимон сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол