Начин на приготвяне:

1. Запържете каймата в тиган със зехтин. Добавете към нея нарязаните червен лук и чесън. Нарежете на ситно лятата чушка и добавете и нея в тигана. Следват доматеното пюре, захарта и кимиона. Разбъркайте и оставете сместа да се запържи. След това добавете нарязаните на кубчета домати и боба от консерва.
2. За салсата /Picco de Gallo/ нарежете на дребно червен лук, домати, кориандър и чесън. Смесете ги в купа и овкусете със сол и черен пипер, лимонов сок и зехтин.
3. За гуакамолето нарежете авокадото и чесъна, овкусете със сол и черен пипер, лимонов сок и зехтин и намакайте всичко.
4. Затоплете питките на котлон и ги сервирайте в дълбока чиния с плънка от кайма, гарнирани със салса и гуакамоле.

Продукти

  • 500 г мляно говеждо месо
  • 1 скилидка чесън
  • 1 червена люта чушка
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 2 домата
  • 100 мл червено вино
  • 1 с.л. кафява захар
  • 250 г червен боб
  • 8 питки такос
  • сол

За гуакамолето:

  • 2 бр. зряло авокадо
  • 1 скилидка чесън
  • 2 с.л. пресен кориандър
  • 1 лайм
  • сол и черен пипер

За салсата:

  • 2 глави лук
  • 4 домата
  • 1 скилидка чесън
  • 1 връзка пресен кориандър или магданоз
  • 0.5 лимон
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти