Шоколадови трюфели с кафе и лешници
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Начупете шоколада на парченца в купа.
2. Сипете сметаната в тенджерка и я оставете да заври. Излейте я веднага върху шоколада. Разбърквайте докато шоколадът се разтопи, а сместа стане гладка и лъскава. Добавете кафето. Разбъркайте.
3. Покрийте купата с прозрачно фолио и я поставете на тъмно и хладно място за 4 часа.
4. В тавичка сипете какаото и добавете предварително смлените, но не съвсем фино обелени печени лешници. Добавете щипка сол и разбъркайте.
5. Потопете лъжица за сладолед в какао и изтръскайте. След това загребете от шоколадовата смес с нея. Пуснете топчето в тавата с какао и лешници. Правете трюфелите на порции. Оваляйте всяко топче в какаото и лешниците, след това го оформете между дланите си и отново оваляйте. Подредете шоколадовите трюфели върху поднос.
Продукти
- 400 г натурален шоколад (70% какао)
- 160 мл пълномаслена течна сметана
- 1 1/2 с.л. кафе еспресо
- 1/4 ч.ч. печени лешници
- какао
- щипка сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шампанско