1. Начупете шоколада на парченца в купа.

2. Сипете сметаната в тенджерка и я оставете да заври. Излейте я веднага върху шоколада. Разбърквайте докато шоколадът се разтопи, а сместа стане гладка и лъскава. Добавете кафето. Разбъркайте.

3. Покрийте купата с прозрачно фолио и я поставете на тъмно и хладно място за 4 часа.

4. В тавичка сипете какаото и добавете предварително смлените, но не съвсем фино обелени печени лешници. Добавете щипка сол и разбъркайте.

5. Потопете лъжица за сладолед в какао и изтръскайте. След това загребете от шоколадовата смес с нея. Пуснете топчето в тавата с какао и лешници. Правете трюфелите на порции. Оваляйте всяко топче в какаото и лешниците, след това го оформете между дланите си и отново оваляйте. Подредете шоколадовите трюфели върху поднос.

Продукти

  • 400 г натурален шоколад (70% какао)
  • 160 мл пълномаслена течна сметана
  • 1 1/2 с.л. кафе еспресо
  • 1/4 ч.ч. печени лешници
  • какао
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички