Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на парченца и го смелете в месомелачка през едра решетка. Нарежете на ситно лука и мащерката, накиснете хляба във вода. 


2. Смесете месото с лука и мащерката. Добавете горчицата, отцедения хляб, сол и бял пипер, настъргания пармезан и яйцето. Омесете добре каймата, прехвърлете я в купа с капак и я оставете в хладилник да престои поне за 30 минути. 

3. Оформете малки кюфтенца и ги изпържете в зехтина до полуготовност в тенджера „Nera“ като използвате подвижната кошница. 

4. За соса накълцайте чесъна и го запържете за кратко в маслото, без той да се карамелизира. Налейте сметаната и добавете настъргания пармезан. Овкусете със сол и бял пипер. 

5. Сложете кюфтенцата в соса и гответе още минута-две. Сервирайте веднага. По желание ги поръсете с нарязан магданоз.

Продукти

 

  • 300 г пилешко филе
  • 300 г пилешка пържола от бут (без кожа)
  • 2 стръка пресен лук
  • 2 стръка мащерка
  • 2 филии бял хляб
  • 1 с.л. горчица
  • 1 яйце
  • 20 г пармезан
  • зехтин
  • сол и бял пипер на вкус

За соса:

  • 250 мл течна животинска сметана
  • 100 г пармезан
  • 20 г краве масло
  • 1 скилидка чесън
  • сол и бял пипер на вкус

Свързани рецепти