Подготовка
Отстрани – сос от кокосово мляко и кориандър. Подреждаме ястието в чиния, като започваме с ориза. Олиото трябва едвам да прави мехурчета. Дръпваме тигана от огъня и добавяме кърито. Отпочива 5 минути и хубаво овалваме шишчетата. Пържим ги в сгорещен тиган, като ги поливаме с топлото олио. Приготвяме марината - слънчогледово или царевично олио леко се загрява на слаб огън, добавяме чесън и настърган джинджифил, по лъжичка. Нарязваме филето на ленти, нанизваме на дървено шишче, като ги нагъваме. Две чаши ориз се варят в шест чаши вода на средна температура, д
Продукти
- 80 г къри на прах
- 500 г пилешки гърди
- 1 скилидка чесън
- 5 г джинджифил
- сол
- черен пипер
За гарнитурата
- 300 г кафяв ориз
- 500 мл вода
- сол
- 5 г кориандър
- 5 г черен сусам
За соса:
- кориандър
- сол
- 200 мл кокосово мляко