Подготовка

Отстрани – сос от кокосово мляко и кориандър. Подреждаме ястието в чиния, като започваме с ориза. Олиото трябва едвам да прави мехурчета. Дръпваме тигана от огъня и добавяме кърито. Отпочива 5 минути и хубаво овалваме шишчетата. Пържим ги в сгорещен тиган, като ги поливаме с топлото олио. Приготвяме марината - слънчогледово или царевично олио леко се загрява на слаб огън, добавяме чесън и настърган джинджифил, по лъжичка. Нарязваме филето на ленти, нанизваме на дървено шишче, като ги нагъваме. Две чаши ориз се варят в шест чаши вода на средна температура, д

Продукти

  • 80 г къри на прах
  • 500 г пилешки гърди
  • 1 скилидка чесън
  • 5 г джинджифил
  • сол
  • черен пипер

За гарнитурата

  • 300 г кафяв ориз
  • 500 мл вода
  • сол
  • 5 г кориандър
  • 5 г черен сусам

За соса:

  • кориандър
  • сол
  • 200 мл кокосово мляко

Свързани рецепти