Пиле с къри

Продукти

  • 80 г къри на прах 500 г пилешки гърди 1 скилидка чесън 5 г джинджифил сол черен пиперЗа гарнитурата300 г кафяв ориз 500 мл вода сол 5 г кориандър 5 г черен сусамЗа соса: кориандър сол 200 мл кокосово мляко

Начин на приготвяне:

  • Отстрани – сос от кокосово мляко и кориандър. Подреждаме ястието в чиния, като започваме с ориза. Олиото трябва едвам да прави мехурчета. Дръпваме тигана от огъня и добавяме кърито. Отпочива 5 минути и хубаво овалваме шишчетата. Пържим ги в сгорещен тиган, като ги поливаме с топлото олио. Приготвяме марината - слънчогледово или царевично олио леко се загрява на слаб огън, добавяме чесън и настърган джинджифил, по лъжичка. Нарязваме филето на ленти, нанизваме на дървено шишче, като ги нагъваме. Две чаши ориз се варят в шест чаши вода на средна температура, д

Свързани рецепти

Виж всички