Пиле с къри

Продукти
- 80 г къри на прах 500 г пилешки гърди 1 скилидка чесън 5 г джинджифил сол черен пиперЗа гарнитурата300 г кафяв ориз 500 мл вода сол 5 г кориандър 5 г черен сусамЗа соса: кориандър сол 200 мл кокосово мляко
Начин на приготвяне:
- Отстрани – сос от кокосово мляко и кориандър. Подреждаме ястието в чиния, като започваме с ориза. Олиото трябва едвам да прави мехурчета. Дръпваме тигана от огъня и добавяме кърито. Отпочива 5 минути и хубаво овалваме шишчетата. Пържим ги в сгорещен тиган, като ги поливаме с топлото олио. Приготвяме марината - слънчогледово или царевично олио леко се загрява на слаб огън, добавяме чесън и настърган джинджифил, по лъжичка. Нарязваме филето на ленти, нанизваме на дървено шишче, като ги нагъваме. Две чаши ориз се варят в шест чаши вода на средна температура, д
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото