Пиле с къри

Продукти
- 80 г къри на прах 500 г пилешки гърди 1 скилидка чесън 5 г джинджифил сол черен пиперЗа гарнитурата300 г кафяв ориз 500 мл вода сол 5 г кориандър 5 г черен сусамЗа соса: кориандър сол 200 мл кокосово мляко
Начин на приготвяне:
- Отстрани – сос от кокосово мляко и кориандър. Подреждаме ястието в чиния, като започваме с ориза. Олиото трябва едвам да прави мехурчета. Дръпваме тигана от огъня и добавяме кърито. Отпочива 5 минути и хубаво овалваме шишчетата. Пържим ги в сгорещен тиган, като ги поливаме с топлото олио. Приготвяме марината - слънчогледово или царевично олио леко се загрява на слаб огън, добавяме чесън и настърган джинджифил, по лъжичка. Нарязваме филето на ленти, нанизваме на дървено шишче, като ги нагъваме. Две чаши ориз се варят в шест чаши вода на средна температура, д
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пушена сьомга със салца от чили
Рецепти Джейми Оливър
Испански омлет