1. Загрейте зехтина в тенджера. Дръпнете съда от котлона и пуснете в него нарязаните на ситно чесън и маслини. Добавете предварително счуканите в хаванче зърна синап и бял пипер. Добавете сол и листенца мащерка. Разбъркайте добре.

2. Почистете карфиола и поставете цялата глава в тенджера с вряща подсолена вода. Варете карфиола до леко омекване.

3. Извадете карфиола, отцедете го добре и го оставете да изстине. След това полейте с овкусения зехтин и оставете да поеме ароматите в продължение на 30 минути.

4. Прехвърлете карфиола в тава и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути.
Сервирайте с нарязания на ситно магданоз и настърганата лимонова кора.

Продукти

  • 50 мл зехтин
  • 100 г зелени маслини без костилки
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. зърна синап
  • 4 стръка мащерка
  • сол и чял пипер на вкус
  • 4 стръка магданоз
  • 1 глава карфиол
  • 1 лимон
  • настъргана кора

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички