Печен карфиол
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Загрейте зехтина в тенджера. Дръпнете съда от котлона и пуснете в него нарязаните на ситно чесън и маслини. Добавете предварително счуканите в хаванче зърна синап и бял пипер. Добавете сол и листенца мащерка. Разбъркайте добре.
2. Почистете карфиола и поставете цялата глава в тенджера с вряща подсолена вода. Варете карфиола до леко омекване.
3. Извадете карфиола, отцедете го добре и го оставете да изстине. След това полейте с овкусения зехтин и оставете да поеме ароматите в продължение на 30 минути.
4. Прехвърлете карфиола в тава и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути.
Сервирайте с нарязания на ситно магданоз и настърганата лимонова кора.
Продукти
- 50 мл зехтин
- 100 г зелени маслини без костилки
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.л. зърна синап
- 4 стръка мащерка
- сол и чял пипер на вкус
- 4 стръка магданоз
- 1 глава карфиол
- 1 лимон
- настъргана кора
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Джейми Оливър
Яхния, печен боб и салата