Начин на приготвяне:
1. Изпечете чушките, а след това ги обелете.
2. Поръсете пилешките крилца със сол и черен пипер. Загрейте тиган с малко мазнина и сложете пилешките крилца да се запържат от двете страни за около 20 минути.
Около 10-тата минута от пърженето на крилцата добавете половината чесън, нарязан на ситно и стръковете розмарин.
3. В купа начупете хляба и добавете вода към него, не много. Добавете и 2-3 с.л. оцет. Оставете за няколко минути течностите да се поемат от хляба.
4. Отделете семките на доматите и ги сложете в купа. Останалата част нарежете на тънки ивички. Нарежете и краставицата на ивички - белена или небелена.Печените чушки също нарежете на ивички, а лука на полумесеци. Сложете всички зеленчуци при хляба. добавете каперсите и листата босилек.
5. В купата, където сте сложили семките на доматите, добавете другата половина нарязан на ситно чесън, сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте.
6. Залейте салатата с дресинга и разбъркайте хубаво.
7. Сервирайте хлебна салата с пилешки крилца.
2. Поръсете пилешките крилца със сол и черен пипер. Загрейте тиган с малко мазнина и сложете пилешките крилца да се запържат от двете страни за около 20 минути.
Около 10-тата минута от пърженето на крилцата добавете половината чесън, нарязан на ситно и стръковете розмарин.
3. В купа начупете хляба и добавете вода към него, не много. Добавете и 2-3 с.л. оцет. Оставете за няколко минути течностите да се поемат от хляба.
4. Отделете семките на доматите и ги сложете в купа. Останалата част нарежете на тънки ивички. Нарежете и краставицата на ивички - белена или небелена.Печените чушки също нарежете на ивички, а лука на полумесеци. Сложете всички зеленчуци при хляба. добавете каперсите и листата босилек.
5. В купата, където сте сложили семките на доматите, добавете другата половина нарязан на ситно чесън, сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте.
6. Залейте салатата с дресинга и разбъркайте хубаво.
7. Сервирайте хлебна салата с пилешки крилца.
Продукти
- 1 червена чушка
- 1 жълта чушка
- 8 пилешки крилца
- сол и черен пипер
- олио
- 5 скилидки чесън
- 3 стръка розмарин
- 1 хляб чиабата
- червен винен оцет
- 5 домата
- 1 краставица
- 1 глава червен лук
- 2 с.л. каперси
- 1 връзка босилек
- 90 мл зехтин