Мраморен чийзкейк
Рецепта от: Кари Озмънд
1. В купа смесете ситно смлените бисквити с разтопеното масло и разбъркайте добре.
2. Прехвърлете бисквитите с маслото във форма с диаметър 23 см и ги разпределете равномерно по дъното, оформяйки и лек ръб по стените. Притиснете много добре основата и поставете в хладилник за 30 минути.
3. За пълнежа сипете крема сиренето в купа и добавете ваниловия екстракт. Разбъркайте и добавете кондензираното мляко и 150 мл течна сметана със стайна температура. Разбъркайте до хомогенност.
4. В тенджерка затоплете останалата течна сметана почти до кипване. В купа сипете нарязания на ситно шоколад. Залейте шоколада със сметаната и разбъркайте докато той се разтопи и сместа стане гладка.
5. Изсипете сместа с крема сирене върху охладилата се основа. На различни места сипете с лъжица шоколадовия ганаш. С помощта на клечка или тънко острие на нож направете вълнообразни движения, за да образува мраморна шарка от двете смеси. Изравнете и поставете в хладилник за най-малко 2 часа.
6. Украсете мраморния чийзкейк с розички от бита сметана и резени пресни ягоди.
Продукти
- 2 ч.ч. смлени какаови бисквити
- 75 г разтопено масло
- 300 г крем сирене
- 70 мл подсладено кондензирано мляко
- 350 мл течна сметана
- 100 г натурален шоколад (70% какао)
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене