Мраморен чийзкейк
1. В купа смесете ситно смлените бисквити с разтопеното масло и разбъркайте добре.
2. Прехвърлете бисквитите с маслото във форма с диаметър 23 см и ги разпределете равномерно по дъното, оформяйки и лек ръб по стените. Притиснете много добре основата и поставете в хладилник за 30 минути.
3. За пълнежа сипете крема сиренето в купа и добавете ваниловия екстракт. Разбъркайте и добавете кондензираното мляко и 150 мл течна сметана със стайна температура. Разбъркайте до хомогенност.
4. В тенджерка затоплете останалата течна сметана почти до кипване. В купа сипете нарязания на ситно шоколад. Залейте шоколада със сметаната и разбъркайте докато той се разтопи и сместа стане гладка.
5. Изсипете сместа с крема сирене върху охладилата се основа. На различни места сипете с лъжица шоколадовия ганаш. С помощта на клечка или тънко острие на нож направете вълнообразни движения, за да образува мраморна шарка от двете смеси. Изравнете и поставете в хладилник за най-малко 2 часа.
6. Украсете мраморния чийзкейк с розички от бита сметана и резени пресни ягоди.

Продукти

  • 2 ч.ч. смлени какаови бисквити
  • 75 г разтопено масло
  • 300 г крем сирене
  • 70 мл подсладено кондензирано мляко
  • 350 мл течна сметана
  • 100 г натурален шоколад (70% какао)

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички