Кари Озмънд

Кари Озмънд

Биография

Кари Линдзи Озмънд, родена пез 1979 г. в Мисисага, Онтарио, е известна канадска готвачка. През 2009 г. тя е избрана за водеща на кулинарното предаване на CBC „Best Recipe Ever“.

Кари е израснала в семейство, в което се готви и яде с удоволствие и от малка помага на майка си в кухнята, както и в източноевропейския деликатесен магазин, който притежават. По-късно семейният бизнес се трансформира в кетъринг фирма. Кари винаги участва в работата и обича да оформя кюфтенца, да реже хляб или да опакова зеленчукови и плодови плата.
От седми клас, когато приготвя първата си рецепта „Спагети ала карбонара“, Кари колекционира кулинарни книги.
Като тийнеджърка Кари е състезателка по фигурно пързаляне и много обича да пътува.

От 20-годишна Кари знае, че иска да има собствено кулинарно шоу, в което да учи хората колко е лесно да се готви. Мечтата и се осъществява, когато е на 30, с предаването "Като по учебник с Кари Озмънд“ /Best Recipe Ever/. В предаването тя споделя рецепти, съвети и трикове със зрителите, които да им помогнат да се чустват по-сигурни в готвенето.

След края на четвърти сезон на предаването, Кари решава да създаде свой собствен бранд. През 2013 участва в телевизионен проект, чиято цел е да научи хората как да подбират и съхраняват различни продукти, както и какво да приготвят с тях, предлагайки им свои оригинални рецепти. На уебсайта на Кари ежедневно могат да се открият съвети и рецепти за лесно готвене. Освен това Кари е в постоянна връзка с феновете си чрез социалните медии.

Рецепти