Картофена тарта и агнешки котлети
1. Разделете агнешките котлети по отделно. Оваляйте ги първо в брашно, а след това в яйце. Настържете картофите и покрийте отгоре котлетите, като притиснете хубаво.
2. Изпържете котлетите на слаб огън, без да ги обръщате или да тръскате тигана.
3. Направете сос като задушите ситно нарязан лук, към него добавите захар да се карамелизира и изсипете виното. Когато изври сиропа, сосът е готов. Залейте котлетите с него.
4. За тартата изрежете 4 квадратчета от тестото, сложете по две едно върху друго и с точилка ги поразточете, без да натискате силно. Сложете четирите парчета в тавичка, постлана с хартия за печене и ги набучете на няколко места с вилица, за да не се надигне много тестото. Настържете на тънки кръгчета картофи и ги наредете върху тестото. Отгоре настържете или намачкайте краве или козе сирене. Овкусете със сол и пипер и поръсете с пресен розмарин или мащерка. Печете парчетата тарта на 180 градуса за около 20 минути.
И за двете рецепти използвайте картофи с тънка кора.

Продукти

  • 16 агнешки котлета 3 картофа 50 г брашно 1 яйце сол 1 с.л. зехтинЗа соса:1 глава лук 1 с.л. захар 0.5 л червено вино 1 ч.л. зехтинЗа тартата:250 г бутер тесто 3 бр. картофи 100 г краве сирене 3 стръка розмарин или мащерка сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички