Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Картофена тарта и агнешки котлети

категория 0/5
1. Разделете агнешките котлети по отделно. Оваляйте ги първо в брашно, а след това в яйце. Настържете картофите и покрийте отгоре котлетите, като притиснете хубаво.
2. Изпържете котлетите на слаб огън, без да ги обръщате или да тръскате тигана.
3. Направете сос като задушите ситно нарязан лук, към него добавите захар да се карамелизира и изсипете виното. Когато изври сиропа, сосът е готов. Залейте котлетите с него.
4. За тартата изрежете 4 квадратчета от тестото, сложете по две едно върху друго и с точилка ги поразточете, без да натискате силно. Сложете четирите парчета в тавичка, постлана с хартия за печене и ги набучете на няколко места с вилица, за да не се надигне много тестото. Настържете на тънки кръгчета картофи и ги наредете върху тестото. Отгоре настържете или намачкайте краве или козе сирене. Овкусете със сол и пипер и поръсете с пресен розмарин или мащерка. Печете парчетата тарта на 180 градуса за около 20 минути.
И за двете рецепти използвайте картофи с тънка кора.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване: