Извара с карамелизирани смокини
Рецепта от: Давид Скоко
Нарежете сушените смокини и ги сложете в леко загрят тиган. Добавете кафявата захар. Когато захарта започне да се карамелизира, добавете брендито и фламбирайте. Щом алкохолът се изпари, налейте виното и оставете смокините да поврат 3-4 минути докато виното се редуцира.
Разделете изварата в 4 дълбоки чинии и върху всяка топка поставете обилно от карамелизираните смокини с червено вино.
Продукти
- 500 г извара
- 250 г сушени смокини
- 100 г кафява захар
- 50 мл бренди
- 200 мл червено вино
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене