Гаспачо от авокадо
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Разрежете авокадото наполовина, отстранете костилката и издълбайте меката му вътрешност с помощта на лъжица. Сложете го в блендер.
2. Обелете и разрежете на половина краставиците. Издълбайте семките им и ги добавете в блендера заедно с бялата част на пресния лук. Пасирайте до гладкост.
3. Добавете зелнчуковия бульон, лютия сос и оцета. Овкусете със сол и пасирайте отново. Без да спирате уреда, добавете зехтина малко по малко. След това добавете и заквасената сметана.
4. Сервирайте супата в дълбоки чинии. Гарнирайте с листа мента, кръгчета зелена люта чушка и краставица.
Продукти
- 2 узрели авокадо
- 2 къси краставици
- 2 стръка пресен лук
- 1 1/2 ч.л. бял винен оцет
- 300 мл зеленчуков бульон
- 80 мл зехтин екстра върджин
- 1 с.л. заквасена сметана
- 4 капки табаско или зелен лютив сос
- сол
- листа мента
- зелена люта чушка
- кръгчета краставица
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Английска лучена супа
Рецепти Джейми Оливър
Италианска зелева супа
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Малтийска рибена супа /алиота/