Начин на приготвяне:

1. Разрежете авокадото наполовина, отстранете костилката и издълбайте меката му вътрешност с помощта на лъжица. Сложете го в блендер.

2. Обелете и разрежете на половина краставиците. Издълбайте семките им и ги добавете в блендера заедно с бялата част на пресния лук. Пасирайте до гладкост.

3. Добавете зелнчуковия бульон, лютия сос и оцета. Овкусете със сол и пасирайте отново. Без да спирате уреда, добавете зехтина малко по малко. След това добавете и заквасената сметана.

4.  Сервирайте супата в дълбоки чинии. Гарнирайте с листа мента, кръгчета зелена люта чушка и краставица.

Продукти

2 узрели авокадо

2 къси краставици

2 стръка пресен лук

1 1/2 ч.л. бял винен оцет

300 мл зеленчуков бульон

80 мл зехтин екстра върджин

1 с.л. заквасена сметана

4 капки табаско или зелен лютив сос

сол

листа мента

зелена люта чушка

кръгчета краставица

 

Свързани рецепти