1. Разрежете авокадото наполовина, отстранете костилката и издълбайте меката му вътрешност с помощта на лъжица. Сложете го в блендер.

2. Обелете и разрежете на половина краставиците. Издълбайте семките им и ги добавете в блендера заедно с бялата част на пресния лук. Пасирайте до гладкост.

3. Добавете зелнчуковия бульон, лютия сос и оцета. Овкусете със сол и пасирайте отново. Без да спирате уреда, добавете зехтина малко по малко. След това добавете и заквасената сметана.

4.  Сервирайте супата в дълбоки чинии. Гарнирайте с листа мента, кръгчета зелена люта чушка и краставица.

Продукти

  • 2 узрели авокадо
  • 2 къси краставици
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 1/2 ч.л. бял винен оцет
  • 300 мл зеленчуков бульон
  • 80 мл зехтин екстра върджин
  • 1 с.л. заквасена сметана
  • 4 капки табаско или зелен лютив сос
  • сол
  • листа мента
  • зелена люта чушка
  • кръгчета краставица

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички