Пикантна паста с миди и чоризо

04:06

Описание

В този сезон Пати изследва щатът Нуево Леон, характерен с редките си продукти, близостта със САЩ и кулинарните влияния на сефарадските евреи. Тук традициите са живи и се предават от поколение на поколение.

Клипове

Епизоди

  • 1

    Кралете на огъня

    +

    Пати пътува заедно с Гилберто – местна звезда до мястото за барбекю. Той я черпи с печено козле (cabrito) и ребърца.

  • 2

    Сестри, яхния и смелост

    +

    Не се оплаквайте, не търсете тоалетна и не искайте сол! Две смели сестри превръщат барачка, в която се сервира единствено яхния, в ресторант, който трябва да се посети. Но папагалът им хапе!

  • 3

    Световна купа по тако

    +

    Подобно на противопоставянето между "салса роха" и "салса верде", щатът Нуево Леон е разделен между два професионални футболни отбора. Пати опитва храната на всеки стадион със звездни играчи от отборите, за да отсъди кой ще победи в битката с тако.

  • 4

    Майтори на хляба

    +

    Авторът на книгата за мексиканския хляб ще покаже на Пати как да приготвя традиционни специалитети. Ще се срещнем и с един от учениците му, който чрез хляба привлича клиенти в заведението си.

  • 5

    Магията на пилончило

    +

    Семейство Гарса кани всички на приготвянето на традиционно пилончило. Всеки трябва да се включи в бъркането, защото е трудно и не трябва да се спира. В оазиса на Нуево Леон срещаме три сестри, които притежават пекарна и правят хляб в кирпичени пещи.

  • 6

    От фермата до масата

    +

    „Градската ферма“ решава проблема с нуждата от разнообразни местни продукти, като разработва начин за отглеждането им в сурови условия и предоставя на ресторанти и семейства желаната питателна храна.

  • 7

    Баровете кантина

    +

    Кантините са барове, в които мъжете се събирали да пийнат, да хапнат и да се повеселят. Или да поговорят за разбитите си сърца. Местният историк Давид Каналес води Пати в две различни кантини и я запознава с историите и храната, които те предлагат.

  • 8

    Тексаско барбекю в Портокаловия пояс

    +

    Луис Ривас, 3-ти в Шампионата по родео в Хюстън, отваря в дома си барбекю ресторант. Пати иска да разбере разликата между карне асада и тексаското барбекю. Тя научава за Портокаловия пояс, известен с износа на портокали.

  • 9

    Един ден с Уго

    +

    Шеф Уго Гуахардо издирва най-добрите продукти в цялата страна. Първо ни води в семейния ресторант „Ел Каминанте“, откъдето взима сушено месо. Пати обядва в „Ел Хонуко“, където опитва деликатесите му, а в дома му се учи как да прави черно печено пиле.

  • 10

    Топ готвачи и древни скали

    +

    Новите приятели катерачи на Пати я водят в планината. Хапват елоте, овкусено по северняшки. След това Пати се свързва с четирима местни топ готвачи и ги кани на карне асада на фона на прекрасните планини Уастека.

Рецепти