Пикантна паста с миди и чоризо

04:06

Описание

В сезон 10 шеф Пати Джинич посещава централния щат Халиско, родно място на някои от най-обичаните културни традиции и кулинарни рецепти на Мексико. От Гуадалахара до Пуерто Ваярта – пътуването на Пати е изпълнено с приключения и изумителни гозби.

Клипове

Епизоди

 • 1

  Добре дошли в Гуадалахара

  +

  Пати разучава кулинарните акценти в столицата на Халиско, Гуадалахара. Пробва емблематичния за града сандвич тортас ахогадас, среща се с местния шеф готвач Фабиан Делгадо и приготвя болийос и торта с местния деликатес татемадо де пуерко.

 • 2

  Храна среща изкуство

  +

  Пати открива места, на които храната и изкуството се сливат. Посещава завод за съдове и текстил. Запознава се с Пончо Кадена и Фернанда Коварубиас – двама креативни готвачи, творящи изкуство от храна, и накрая приготвя бадемова торта трес лечес.

 • 3

  Класики от Халиско

  +

  Пати посещава два от най-популярните ресторанти в Гуадалахара, Супер Менудериа Кано и Бириера Чочоло, където научава тайните на две традиционни мексикански супи - менудо и бириа. Обратно в кухнята си, Пати осъвършенства няколко местни специалитета.

 • 4

  Мариачи

  +

  Наричат Халиско родното място на мариачите. В този епизод Пати научава повече за тяхната история, инструменти и музика. В Гуадалахара тя обядва с една от най-успешните мариачи групи – Нуево Текалитлан. У дома приготвя карне ен су хуго и шорткейк.

 • 5

  Ескарамуса

  +

  В Халиско Пати присъства на известно местно събитие. Ескарамуса е женско състезание за езда в чест на жените, били се за независимостта на Мексико. Пати научава историята и правилата. Тя готви местна бириа, а Фани Гърсън приготвя желиран десерт.

 • 6

  Традиция и новости

  +

  Пати представя шеф Мару Толедо, който се стреми да съхрани и предаде типични за Халиско рецепти. След това се среща със семейство, чието наследство се основава на текила и агаве, а понастоящем използва нови семена, създавайки работни места за жените.

 • 7

  Пътуване към корените

  +

  Пати се среща със собствениците на един от най-вълнуващите ресторанти в Гуадалахара, които създават ястия, свързани с корените си. Шеф Марин създава напитка и десерт, вдъхновени от баба му, а Франсиско Мигоя приготвя десерт към любимо ястие на Пати.

 • 8

  Душата на текилата

  +

  Пати посещава известна туристическа дестинация, дом на най-известната мексиканска напитка – текилата. Тя научава историята и стъпките в производството й. Приготвя царевична тортия със салса верде и традиционен червен ориз.

 • 9

  Двойна Ваярта

  +

  Пати е в популярен мексикански курорт – Пуерто Ваярта. Опитва най-вкусната улична храна, приготвяна от Тиери Буле, и посещава местен ресторант. Научава какво е да храниш хиляди туристи всеки ден и присъства на приготвянето на местен специалитет.

 • 10

  Тако и тостада

  +

  Пати представя любимото на всички мексиканско тако. Опитва най-добрите тако в Халиско – марлин тако в Пуерто Ваярта и барбакоа тако в Гуадалахара. Тя приготвя тако и тостада със севиче, достойни за всеки любител на тако.

Рецепти