Мексиканска кухня с Пати

Боб пинто от границата

02:52

Следващо излъчване

  1. Петък 24 септември от 06:55

    Любимото улично тако (Е04 - Сезон 08)

  2. Събота 25 септември от 06:10

    Покрай южната граница (Е03 - Сезон 08)

  3. Събота 25 септември от 06:35

    Любимото улично тако (Е04 - Сезон 08)

Описание

В този сезон на "Мексиканска кухня с Пати" Пати посещава един от най-големите мексикански щати - Сонора. Приключението й я отвежда от пустинята на Сонора до богатото Море на Кортес. По пътя си тя среща вдъхновяващите и креативни готвачи на Сонора.

Клипове

Епизоди

  • 1

    Тусон: разходка до Сонора

    +

    В Тусон Пати се учи да прави хляб с един от най-добрите американски хлебари – Дон Гуера Барио. Това я кара да се върне в Сонора, за да види откъде идва специалното зърно. В своята кухня Пати готви с това специално брашно.

  • 2

    Хермозийо

    +

    Пати прекарва един ден в столицата на Сонора – Хермозийо. От гигантските бурито на Доня Гийе до месото за любители в популярния ресторант Мочомос, през бирения парк Ла Руина и хотдога на Сонора, Пати опознава цялата кулинарна сцена на Хермозийо.

  • 3

    Благословията и ползата

    +

    В Сонора Пати присъства на две кулинарни традиции. В Бахиа Кино местен рибар получава благословия от жена от племето сери, а в планинския град Матапе една от малкото жени месари заколва крава, за да нахрани общността в обичай, наречен "подкрепа".

  • 4

    Карне Асада със семейството

    +

    Пати прекарва време с момчетата си, готвейки класическо ястие в духа на Сонора. Първо им показва основата на сонорската традиция – карне асада, а за десерт приготвят маслен крем с фъстъчено масло и галет с грозде.

  • 5

    Силата на брашното

    +

    Брашното и месото са основни в сонорската кухня и Пати показва своя версия на класическо ястие с двете-„бурито карне кон чили“. В Сонора тя посещава най-старата мелница, учи как се приготвят традиционни бисквити и ни показва как да ги правим у дома.

  • 6

    Любими семейни рецепти на Сами от Сонора

    +

    Пати готви заедно със сина си Сами рецепти, вдъхновени от пътуванията й в Сонора, които знае, че ще той хареса. В Сонора Пати от първа ръка вижда как семейната връзка може да бъде тайната на вкусните рецепти на две известни фамилии за улична храна.

  • 7

    Легенди за Сонорското море

    +

    Пати пътува до брега на Сонора, където местна легенда й показва миди, ресторанта и кухнята си, заедно с някои прекрасни рецепти. Пати среща собственика на сергия за морски дарове, известен с уменията си с ножа. Това я вдъхновява за подобни рецепти.

  • 8

    Супер Сонора

    +

    Пати прави три класически рецепти, всяка завършено ястие - специална риба, богата яхния и вкусен ориз с миди. В Сонора тя посещава курорта Пуерто Пеньяско, където най-добрите местни готвачи я отвеждат на пазара за пир с любими рецепти от региона.

  • 9

    Готвя за екипа си в Сонора

    +

    Докато Пати пътува с екипа си през огромния щат Сонора, тя се вдъхновява от смелите вкусове и съставки. Те спират при красива хасиенда, където Пати приготвя истински пир с местни ястия на открито. В знак на благодарност, тези ястия са за екипа й.

  • 10

    Саборес Нортеньос

    +

    Пати е вдъхновена от „вкуса на севера“, където властва горещата пустиня. Приготвя тамалес с царевица, лют пипер и сирене, а за основно - свински пържоли със салата от мариновано грозде. Посещава традиционна хасиенда и вкусва истинска храна от ранчо.

Рецепти