Мексиканска кухня с Пати
Мексиканска кухня с Пати
Мексиканска улична салца
03:25Следващо излъчване
Петък 19 август от 01:35
Благословията и ползата (Е03 - Сезон 09)
Събота 20 август от 01:35
Карне Асада със семейството (Е04 - Сезон 09)
Събота 20 август от 11:00
Хермозийо (Е02 - Сезон 09)
Клипове
Тако с говеждо месо и наденица
03:00Сладкиш "Четири млека" със сливи и кайсии
03:22Бурито с мачака от скариди и картофи
03:04Сурова зелена салца
00:27Боб пинто от границата
02:52Салата с калмари, радичио и ендивия
03:08Пикантна паста с миди и чоризо
04:06Тарт с манго и лайм
02:57Карамелизирано бавно задушено свинско - карнитас
04:53Хотдог с бекон, сирене и авокадо
03:46Хлебчета с жълтъци
04:47Мексикански шоколадов млечен шейк
02:12Салата с печена царевица
01:48Тамале със сладки картофи и черен боб
03:18Тигров кекс
03:18Бърза салца от печени томатило
01:31Шоколадово-бадемов сладкиш с кондензирано мляко
01:35Коктейл "Оаксака"
01:52Кюфтета в сос гуахильо
03:40
Епизоди
1
Добре дошли в Гуадалахара
+Пати разучава кулинарните акценти в столицата на Халиско, Гуадалахара. Пробва емблематичния за града сандвич тортас ахогадас, среща се с местния шеф готвач Фабиан Делгадо и приготвя болийос и торта с местния деликатес татемадо де пуерко.
2
Храна среща изкуство
+Пати открива места, на които храната и изкуството се сливат. Посещава завод за съдове и текстил. Запознава се с Пончо Кадена и Фернанда Коварубиас – двама креативни готвачи, творящи изкуство от храна, и накрая приготвя бадемова торта трес лечес.
3
Класики от Халиско
+Пати посещава два от най-популярните ресторанти в Гуадалахара, Супер Менудериа Кано и Бириера Чочоло, където научава тайните на две традиционни мексикански супи - менудо и бириа. Обратно в кухнята си, Пати осъвършенства няколко местни специалитета.
4
Мариачи
+Наричат Халиско родното място на мариачите. В този епизод Пати научава повече за тяхната история, инструменти и музика. В Гуадалахара тя обядва с една от най-успешните мариачи групи – Нуево Текалитлан. У дома приготвя карне ен су хуго и шорткейк.
5
+6
+7
+8
+
1
Тусон: разходка до Сонора
+В Тусон Пати се учи да прави хляб с един от най-добрите американски хлебари – Дон Гуера Барио. Това я кара да се върне в Сонора, за да види откъде идва специалното зърно. В своята кухня Пати готви с това специално брашно.
2
Хермозийо
+Пати прекарва един ден в столицата на Сонора – Хермозийо. От гигантските бурито на Доня Гийе до месото за любители в популярния ресторант Мочомос, през бирения парк Ла Руина и хотдога на Сонора, Пати опознава цялата кулинарна сцена на Хермозийо.
Следващо излъчванеСъбота 20 август от 11:00По 24KitchenСледващо излъчванеНеделя 28 август от 20:30По 24Kitchen3
Благословията и ползата
+В Сонора Пати присъства на две кулинарни традиции. В Бахиа Кино местен рибар получава благословия от жена от племето сери, а в планинския град Матапе една от малкото жени месари заколва крава, за да нахрани общността в обичай, наречен "подкрепа".
Следващо излъчванеПетък 19 август от 01:35По 24Kitchen4
Карне Асада със семейството
+Пати прекарва време с момчетата си, готвейки класическо ястие в духа на Сонора. Първо им показва основата на сонорската традиция – карне асада, а за десерт приготвят маслен крем с фъстъчено масло и галет с грозде.
Следващо излъчванеСъбота 20 август от 01:35По 24KitchenСледващо излъчванеСъбота 20 август от 19:55По 24Kitchen5
Силата на брашното
+Брашното и месото са основни в сонорската кухня и Пати показва своя версия на класическо ястие с двете-„бурито карне кон чили“. В Сонора тя посещава най-старата мелница, учи как се приготвят традиционни бисквити и ни показва как да ги правим у дома.
Следващо излъчванеСъбота 20 август от 20:25По 24KitchenСледващо излъчванеНеделя 21 август от 05:35По 24Kitchen6
Любими семейни рецепти на Сами от Сонора
+Пати готви заедно със сина си Сами рецепти, вдъхновени от пътуванията й в Сонора, които знае, че ще той хареса. В Сонора Пати от първа ръка вижда как семейната връзка може да бъде тайната на вкусните рецепти на две известни фамилии за улична храна.
Следващо излъчванеНеделя 21 август от 20:00По 24KitchenСледващо излъчванеПонеделник 22 август от 05:10По 24Kitchen7
Легенди за Сонорското море
+Пати пътува до брега на Сонора, където местна легенда й показва миди, ресторанта и кухнята си, заедно с някои прекрасни рецепти. Пати среща собственика на сергия за морски дарове, известен с уменията си с ножа. Това я вдъхновява за подобни рецепти.
Следващо излъчванеНеделя 21 август от 20:30По 24KitchenСледващо излъчванеПонеделник 22 август от 05:35По 24Kitchen8
Супер Сонора
+Пати прави три класически рецепти, всяка завършено ястие - специална риба, богата яхния и вкусен ориз с миди. В Сонора тя посещава курорта Пуерто Пеньяско, където най-добрите местни готвачи я отвеждат на пазара за пир с любими рецепти от региона.
Следващо излъчванеПетък 26 август от 01:35По 24KitchenСледващо излъчванеСъбота 27 август от 19:50По 24Kitchen9
Готвя за екипа си в Сонора
+Докато Пати пътува с екипа си през огромния щат Сонора, тя се вдъхновява от смелите вкусове и съставки. Те спират при красива хасиенда, където Пати приготвя истински пир с местни ястия на открито. В знак на благодарност, тези ястия са за екипа й.
Следващо излъчванеСъбота 27 август от 01:35По 24KitchenСледващо излъчванеСъбота 27 август от 20:20По 24Kitchen10
Саборес Нортеньос
+Пати е вдъхновена от „вкуса на севера“, където властва горещата пустиня. Приготвя тамалес с царевица, лют пипер и сирене, а за основно - свински пържоли със салата от мариновано грозде. Посещава традиционна хасиенда и вкусва истинска храна от ранчо.
Следващо излъчванеНеделя 28 август от 20:00По 24KitchenСледващо излъчванеПонеделник 29 август от 05:10По 24Kitchen
1
Разходка в Куликан
+Пати посещава Кулиакан, столицата на щат Синалоа. Кулиакан е производствен и търговски център за фермерски и морски продукти. Гид на Пати е известният готвач и кулинарен посланик Мигел Таниама.
2
Алтата, сритият диамант
+Пати посещава Кулиакан, столицата на щат Синалоа - производствен и търговски център за фермерски и морски продукти. Гид на Пати е известният готвач Мигел Таниама. Той показва на Пати най-добрите пазари, улична храна и ресторанти.
3
Покрай южната граница
+Пати посреща в кухнята си своя приятелка и телевизионна водеща - Вивиан. Те ще готвят по две любими рецепти на двете.
4
Любимото улично тако
+Пати се отправя към Лос Мочис - крайбрежен град в северен Синалоа, основан от американци в края на 19-и век. След като се запознава с историята му и уличната храна, Пати се връща в кухнята си и създава две рецепти за тако.
5
Вкусове от Мазатлан
+Мазлатан - 20 км крайбрежни алеи, улици с къщи в ярки цветове и едни от най-добрите ресторанти в Мексико. Град с бурна история, понастоящем - луксозна дестинация. Пати обикаля с шеф Усуна и Захи Телес, а шеф Усуна я води в семейния си ресторант.
6
Ел Фуерте, вълшебният град
+Ел Фуерте - един от "вълшебните" мексикански градове. Основан през 1563 г. и над 300 г. е бил основен земеделски и търговски център в Мексико. Пати се отбива в х-л "Посада Идалго", опитва известните им омари и създава няколко рецепти в своята кухня.
7
Хинетес, приключение в планината.
+Пати отива в село Хинетес, което сякаш е застинало във времето. Местните 100 жители живеят от това, което ражда земята и са запазили своите традиции. Пати е първият посетител, дошъл да се запознае с храната им и те организират празник в нейна чест.
8
Ел Чепе, влак към миналото
+Жп линията Ел Чепе е бивш търговски път от пазара за добитък в Канзас Сити до най-близкото пристанище в Мексико. Пати ще посети кухнята във влака, за да опита ястията на шеф Де лос Сантос, и ще седне на питие с Розалва Анали на терасата на влака.
9
Мокорито, земята на Чилорио
+Мокорито е спокойно градче, известно с любимото местно чилорио, свинско, готвено на тих огън. Пати се среща с Виктория, която има една от най-добрите рецепти за чилорио в града. Фабиола е специалист по друго местно класическо ястие – хамонсийо.
10
На сърф
+Селестино Гаска е любимо място за почивка заради девствените си плажове и чудесните условия за сърф. Пати се среща с Кармен, за да сготвят пескадо зарандеадо. После отива в рибарското село Лас Барас, където местен рибар лови ракообразен деликатес.
11
Ден в Синалоа
+Известната като Хлебния център на Мексико Синалоа произвежда 40% от месото, консумирано в Мексико. Пати пътува до ферми и рибарски развъдници, посещава мандра, известна с прясното си сирене и взема урок по сладководен риболов.
12
Домашна храна в Синалоа
+Пати посещава готвачи и ресторанти в цяла Синалоа, запознавайки ни с най-известните местни ястия. Рибен чичарон , селски пан де мухер със семейство хлебари, посещение на един от най-известните ресторанти, любим на знаменитости, политици и местни.
13
Как се произнася "Тусон"
+Пати посещава Тусон, Аризона, който се гордее с 23 мили от най-добрата мексиканска храна. Тя посещава ресторанти и местни готвачи в опит да разбере какво става с мексиканските рецепти оттатък границата и как двете култури предопределят храната.
1
Кулинарната революция на Тихуана
+Кулинарната сцена на Тихуана е пълна с млади и свежи таланти. Някои от най-добрите готвачи идват от всички краища на света, за да участват в най-вълнуващото кулинарно изложение в Долна Калифорния. Пати прекарва деня, срещайки се с нашумелите нови готвачи в града.
2
Тихуана - истории от границата
+Животът на границата е смесица от култури и кухни, която създава уникална кулинарна сцена. Като мексикански емигрант, който живее в Америка, Пати прекарва живота си в това да комбинира различни кухни и сега тя се е захванала да проучи как този синтез от култури влияе върху храната в Тихуана.
3
Епичната морска храна на Енсенада
+Пристанищният град Енсенада е меката на морските дарове. Преминавайки през града, Пати опитва от съкровищата му – от известните рибни тако в "La Guerrenese", място, което предлага най-добрата улична храна на планетата, до най-стария бар в Долна Калифорния, в който е създаден коктейла „Маргарита“.
4
Закуска в Долна Калифорния
+Докато е във Вале де Гуадалупе, Пати посещава една от най-легендарните готвачки в района, доня Естела, която прави най-добрата закуска.
5
Мексико - страна на виното
+С над 100 винарни Вале де Гуадалупе се е превърнала в най-модерната нова дестинация. Хора от всички краища на света идват, за да открият този нов и вълнуващ регион. Тук посетителите откриват най-висококачествено грозде, изискана кухня и причудливи, но елегантни хотели, сгушени сред лозята.
6
Лорето - скритото съкровище на Южна Долна Калифорния
+Една от най-добре пазените тайни в Долна Калифорния принуждава Пати да изследва този град хапка по хапка. Лорето е малко градче в Калифорнийския залив, в което се намира най-старата мисия в Долна Калифорния. Пати посещава Мисион де Нуестра Сеньора де Лорето, за да научи за историята на Лорето.
7
Ла Пас - сърцето на Южна Долна Калифорния
+Пати ще изследва красотата и чудесата на Ла Пас, столицата на Южна Долна Калифорния. Тази спираща дъха дестинация я подканва да влезе надълбоко в морето. А преди да напусне града, тя се среща с главния готвач Карлос Валдес от „Татанка“, местен готвач с чувство за хумор и създател на превъзходна храна.
8
Пътешествие с Хавиер Пласенсия
+Пати прекарва деня с един от най-известните готвачи в Долна Калифорния - Хавиер Пласенсия. Той води Пати на обиколка на района, който познава и обича, развеждайки я из Тодос Сантос и Пескадеро.
9
Кръстницата на кухнята на Кабо
+Пати прекарва целия ден с Едит Хименес, кулинарна легенда в Лос Кабос. На 15-годишна възраст Едит решава, че един ден ще е собственик на ресторанта, в който работи като сервитьорка. И сега, като собственик на ресторант „Едит“, тя изживява мечтата си.
10
Лос Кабос по земя и море
+Пати се отправя към кристално чистите води на морето на Кортес в търсене на най-свежите и вкусни морски дарове, които Лос Кабос може да предложи. Заедно с шеф-готвача Гилермо Гомес от луксозния хотел „Есперанса“, Пати набавя свеж улов и се отправя обратно към брега.
11
Ню Йорк
+Пати е поканена да приготви специална вечеря за празника Синко де Майо в престижната къща на Джеймс Биърд в Ню Йорк. Фондация „Джеймс Биърд“ е чест домакин на събития, на които уважавани готвачи като Пати с гордост споделят своята култура и кухня със света.
12
Фотографски спомени за храна
+Приятелите и семейството на Пати ѝ казват, че има изключителна фотографска памет за храна. Тя може да си припомни хапка от вкусно ястие отпреди десетилетия, сякаш е било вчера. И така, Пати решава да пресъздаде някои от най-любимите си спомени в собствената си кухня и да разкаже техните истории.
13
Американски ястия в мексикански стил
+Страстта на Пати към пътуванията излиза извън границите на Мексико, тя обича да опознава и Америка. А тримата гладни, растящи, мексикано-американски синове на Пати обожават както мексиканските ястия на майка си, така и някои американски класики.
1
Един ден в Оахака
+Пати ще ни разходи из забележителностите на Оахака, една от които е пазарът, с нея ще посетим и един от най-посещаваните ресторанти в Мексико, а после тя ще пресъздаде в нова светлина някои от покупките си от пазара.
Следващо излъчванеСряда 31 август от 01:40По 24Kitchen2
История на оахакската кухня
+Пати ни представя историята на кухнята на Оахака от нейния предиспански произход до въвеждането на испански техники и някои съвременни течения, а после ще ни представи традиционни рецепти с модерен привкус и вегетарианска храна.
Следващо излъчванеЧетвъртък 1 септември от 01:35По 24Kitchen3
Една кралица в Земята на боговете
+В Теотитлан дел Вале Пати се среща с един от най-добрите готвачи в Оахака - Абигейл Мендоса, която ще ни покаже техники и рецепти на своите предци сапотеките, а после Пати ще се развихри в кухнята с нови идеи и съставки, вдъхновени от срещата ѝ.
4
Пътят на мескала
+Пати пътува до район в Оахака, известен с най-добрия мескал в Мексико. Там тя се среща с местен производител и научава как се осъществява отглеждането на мескала, а у дома приготвя ястия, в които изпозва мескал, за близки приятели.
5
От селото до града
+Пати прекарва деня с един от най-известните готвачи в Оахака Алекс Крус, който ѝ показва любимия си пазар и я води в семейна ферма, за да я запознае с всичко, което познава и обича. По-късно, в кухнята си, Пати готви за сина си Джуджу.
6
Жените на Оахака
+Пати се среща с жени шеф-готвачи, собственички на бизнес и обществени лидери, за да изследва ролята на жените в Оахака и влиянието им върху обичаите и кухнята, след което готви ястия, които е научила от тях.
7
Изкуството на молето
+Пати изследва всичко, свързано със соса моле, с който е прочута Оахака и който се среща в множество разновидности. После, вече в кухнята на Пати ще научим всичко за основите на молето, неговата история и значение.
8
В търсене на Ла Микстека
+Пати пътува до района Ла Микстека в Оахака и научава кое прави местната храна и култура толкова уникални, а после в кухнята си създава нови рецепти, вдъхновени от наученото през деня.
9
Закуска в Оаксака - вкусна бъркотия
+Пати посещава град Сан Мартин Тилкатете, за да се срещне с Мария и Якобо в известната им школа по изкуства. Там тя научава тънкостите в изработването на дървените фигури алебрихес и опитва невероятно вкусна храна от черен дроб и яйца.
10
Как научих всичко това
+Хората винаги питат Пати как е превърнала страстта си към храната в кариера. През годините тя е разказвала само части от историята, а сега ще я разкаже цялата. В Оаксака тя се среща с жена, която се е преместила от малък град, без пари и средства, за да преследва мечтата си да готви.
11
Шоколадовият живот на Джуджу
+Пати прекарва деня с най-малкия си син Джуджу. Джуджу е обсебен от шоколада. В кухнята двамата измислят три вкусни рецепти с много шоколад - шоколадов бананов хляб с шоколадови парченца, шоколадова кула от палачинки и мексикански мега шоколадов млечен шейк.
12
Сирене
+Този епизод е посветен на една от любимите съставки на Пати Джинич - сиренето. В кухнята си тя приготвя три сладки рецепти със сирена. В Оаксака, Пати и тримата ѝ сина посещават производител на сирене, за да видят как се прави прочутото полутвърдо сирене „Оаксака“.
13
Повече от ястие
+В този епизод Пати приготвя няколко заготовки с различни приложения. Рецептите са идеални за заети семейства, тъй като могат да стоят в хладилник и да се използват за създаването на вкусни ястия. Благодарение на тези рецепти семейството ви ще е доволно през цялата седмица.
Рецепти
Шоколадово-бадемов сладкиш с кондензирано мляко
Кюфтета в сос Гуахильо
Коктейл "Оаксака"
Тигров кекс
Хотдог с бекон, сирене и авокадо
Мексикански шоколадов млечен шейк
Бърза салца от печени томатио
Тамале със сладки картофи и черен боб
Карамелизирано бавно задушено свинско - карнитас
Тарт с манго и лайм
Боб пинто от границата
Пикантна паста с миди и чоризо
Салата с калмари, радичио и ендивия
Салата с печена царевица
Хлебчета с жълтъци
Енчилади със скариди и доматен сос
Сурова зелена салца
Бурито с мачака от скариди и картофи
Сладкиш "Четири млека" със сливи и кайсии
Тако с говеждо месо и наденица
Мексиканска улична салца