Мексиканска кухня с Пати
Мексиканска кухня с Пати
Хотдог с бекон, сирене и авокадо
03:46Клипове
Епизоди
1
Кулинарната революция на Тихуана
+Кулинарната сцена на Тихуана е пълна с млади и свежи таланти. Някои от най-добрите готвачи идват от всички краища на света, за да участват в най-вълнуващото кулинарно изложение в Долна Калифорния. Пати прекарва деня, срещайки се с нашумелите нови готвачи в града.
2
Тихуана - истории от границата
+Животът на границата е смесица от култури и кухни, която създава уникална кулинарна сцена. Като мексикански емигрант, който живее в Америка, Пати прекарва живота си в това да комбинира различни кухни и сега тя се е захванала да проучи как този синтез от култури влияе върху храната в Тихуана.
3
Епичната морска храна на Енсенада
+Пристанищният град Енсенада е меката на морските дарове. Преминавайки през града, Пати опитва от съкровищата му – от известните рибни тако в "La Guerrenese", място, което предлага най-добрата улична храна на планетата, до най-стария бар в Долна Калифорния, в който е създаден коктейла „Маргарита“.
4
Закуска в Долна Калифорния
+Докато е във Вале де Гуадалупе, Пати посещава една от най-легендарните готвачки в района, доня Естела, която прави най-добрата закуска.
5
Мексико - страна на виното
+С над 100 винарни Вале де Гуадалупе се е превърнала в най-модерната нова дестинация. Хора от всички краища на света идват, за да открият този нов и вълнуващ регион. Тук посетителите откриват най-висококачествено грозде, изискана кухня и причудливи, но елегантни хотели, сгушени сред лозята.
6
Лорето - скритото съкровище на Южна Долна Калифорния
+Една от най-добре пазените тайни в Долна Калифорния принуждава Пати да изследва този град хапка по хапка. Лорето е малко градче в Калифорнийския залив, в което се намира най-старата мисия в Долна Калифорния. Пати посещава Мисион де Нуестра Сеньора де Лорето, за да научи за историята на Лорето.
7
Ла Пас - сърцето на Южна Долна Калифорния
+Пати ще изследва красотата и чудесата на Ла Пас, столицата на Южна Долна Калифорния. Тази спираща дъха дестинация я подканва да влезе надълбоко в морето. А преди да напусне града, тя се среща с главния готвач Карлос Валдес от „Татанка“, местен готвач с чувство за хумор и създател на превъзходна храна.
8
Пътешествие с Хавиер Пласенсия
+Пати прекарва деня с един от най-известните готвачи в Долна Калифорния - Хавиер Пласенсия. Той води Пати на обиколка на района, който познава и обича, развеждайки я из Тодос Сантос и Пескадеро.
9
Кръстницата на кухнята на Кабо
+Пати прекарва целия ден с Едит Хименес, кулинарна легенда в Лос Кабос. На 15-годишна възраст Едит решава, че един ден ще е собственик на ресторанта, в който работи като сервитьорка. И сега, като собственик на ресторант „Едит“, тя изживява мечтата си.
10
Лос Кабос по земя и море
+Пати се отправя към кристално чистите води на морето на Кортес в търсене на най-свежите и вкусни морски дарове, които Лос Кабос може да предложи. Заедно с шеф-готвача Гилермо Гомес от луксозния хотел „Есперанса“, Пати набавя свеж улов и се отправя обратно към брега.
11
Ню Йорк
+Пати е поканена да приготви специална вечеря за празника Синко де Майо в престижната къща на Джеймс Биърд в Ню Йорк. Фондация „Джеймс Биърд“ е чест домакин на събития, на които уважавани готвачи като Пати с гордост споделят своята култура и кухня със света.
12
Фотографски спомени за храна
+Приятелите и семейството на Пати ѝ казват, че има изключителна фотографска памет за храна. Тя може да си припомни хапка от вкусно ястие отпреди десетилетия, сякаш е било вчера. И така, Пати решава да пресъздаде някои от най-любимите си спомени в собствената си кухня и да разкаже техните истории.
13
Американски ястия в мексикански стил
+Страстта на Пати към пътуванията излиза извън границите на Мексико, тя обича да опознава и Америка. А тримата гладни, растящи, мексикано-американски синове на Пати обожават както мексиканските ястия на майка си, така и някои американски класики.