Мексиканска кухня с Пати

Хотдог с бекон, сирене и авокадо

03:46

Описание

Седми сезон на „Мексиканска кухня с Пати“ ще пренесе зрителите на впечатляващия полуостров Долна Калифорния – място с уникална история и отличителна регионална кухня. Пати ще ни разкаже за характерните за региона съставки и ястия и ще ни покаже как да създадем у дома меню, вдъхновено от региона.

Клипове

Епизоди

 • 1

  Кулинарната революция на Тихуана

  +

  Кулинарната сцена на Тихуана е пълна с млади и свежи таланти. Някои от най-добрите готвачи идват от всички краища на света, за да участват в най-вълнуващото кулинарно изложение в Долна Калифорния. Пати прекарва деня, срещайки се с нашумелите нови готвачи в града.

 • 2

  Тихуана - истории от границата

  +

  Животът на границата е смесица от култури и кухни, която създава уникална кулинарна сцена. Като мексикански емигрант, който живее в Америка, Пати прекарва живота си в това да комбинира различни кухни и сега тя се е захванала да проучи как този синтез от култури влияе върху храната в Тихуана.

 • 3

  Епичната морска храна на Енсенада

  +

  Пристанищният град Енсенада е меката на морските дарове. Преминавайки през града, Пати опитва от съкровищата му – от известните рибни тако в "La Guerrenese", място, което предлага най-добрата улична храна на планетата, до най-стария бар в Долна Калифорния, в който е създаден коктейла „Маргарита“.

 • 4

  Закуска в Долна Калифорния

  +

  Докато е във Вале де Гуадалупе, Пати посещава една от най-легендарните готвачки в района, доня Естела, която прави най-добрата закуска.

 • 5

  Мексико - страна на виното

  +

  С над 100 винарни Вале де Гуадалупе се е превърнала в най-модерната нова дестинация. Хора от всички краища на света идват, за да открият този нов и вълнуващ регион. Тук посетителите откриват най-висококачествено грозде, изискана кухня и причудливи, но елегантни хотели, сгушени сред лозята.

 • 6

  Лорето - скритото съкровище на Южна Долна Калифорния

  +

  Една от най-добре пазените тайни в Долна Калифорния принуждава Пати да изследва този град хапка по хапка. Лорето е малко градче в Калифорнийския залив, в което се намира най-старата мисия в Долна Калифорния. Пати посещава Мисион де Нуестра Сеньора де Лорето, за да научи за историята на Лорето.

 • 7

  Ла Пас - сърцето на Южна Долна Калифорния

  +

  Пати ще изследва красотата и чудесата на Ла Пас, столицата на Южна Долна Калифорния. Тази спираща дъха дестинация я подканва да влезе надълбоко в морето. А преди да напусне града, тя се среща с главния готвач Карлос Валдес от „Татанка“, местен готвач с чувство за хумор и създател на превъзходна храна.

 • 8

  Пътешествие с Хавиер Пласенсия

  +

  Пати прекарва деня с един от най-известните готвачи в Долна Калифорния - Хавиер Пласенсия. Той води Пати на обиколка на района, който познава и обича, развеждайки я из Тодос Сантос и Пескадеро.

 • 9

  Кръстницата на кухнята на Кабо

  +

  Пати прекарва целия ден с Едит Хименес, кулинарна легенда в Лос Кабос. На 15-годишна възраст Едит решава, че един ден ще е собственик на ресторанта, в който работи като сервитьорка. И сега, като собственик на ресторант „Едит“, тя изживява мечтата си.

 • 10

  Лос Кабос по земя и море

  +

  Пати се отправя към кристално чистите води на морето на Кортес в търсене на най-свежите и вкусни морски дарове, които Лос Кабос може да предложи. Заедно с шеф-готвача Гилермо Гомес от луксозния хотел „Есперанса“, Пати набавя свеж улов и се отправя обратно към брега.

 • 11

  Ню Йорк

  +

  Пати е поканена да приготви специална вечеря за празника Синко де Майо в престижната къща на Джеймс Биърд в Ню Йорк. Фондация „Джеймс Биърд“ е чест домакин на събития, на които уважавани готвачи като Пати с гордост споделят своята култура и кухня със света.

 • 12

  Фотографски спомени за храна

  +

  Приятелите и семейството на Пати ѝ казват, че има изключителна фотографска памет за храна. Тя може да си припомни хапка от вкусно ястие отпреди десетилетия, сякаш е било вчера. И така, Пати решава да пресъздаде някои от най-любимите си спомени в собствената си кухня и да разкаже техните истории.

 • 13

  Американски ястия в мексикански стил

  +

  Страстта на Пати към пътуванията излиза извън границите на Мексико, тя обича да опознава и Америка. А тримата гладни, растящи, мексикано-американски синове на Пати обожават както мексиканските ястия на майка си, така и някои американски класики.

Рецепти