Мексиканска кухня с Пати

Мексиканска кухня с Пати

Следващо излъчване

 1. Сряда, 22 януари, 13:00

  От селото до града (Е05)

 2. Сряда, 22 януари, 13:30

  Жените на Оахака (Е06)

 3. Сряда, 22 януари, 21:00

  От селото до града (Е05)

Описание

Шеф-готвачът Пати Джинич се отправя към една от най-посещаваните кулинарни дестинации на Мексико - прекрасния щат Оахака. Там тя ще опита всичко - от шоколади и сирена до сос моле и мескал, в едно вълнуващо приключение с нови изкусителни рецепти.

Епизоди

Сезон 6
 • 1

  Един ден в Оахака

  +

  Пати ще ни разходи из забележителностите на Оахака, една от които е пазарът, с нея ще посетим и един от най-посещаваните ресторанти в Мексико, а после тя ще пресъздаде в нова светлина някои от покупките си от пазара.

 • 2

  История на оахакската кухня

  +

  Пати ни представя историята на кухнята на Оахака от нейния предиспански произход до въвеждането на испански техники и някои съвременни течения, а после ще ни представи традиционни рецепти с модерен привкус и вегетарианска храна.

 • 3

  Една кралица в Земята на боговете

  +

  В Теотитлан дел Вале Пати се среща с един от най-добрите готвачи в Оахака - Абигейл Мендоса, която ще ни покаже техники и рецепти на своите предци сапотеките, а после Пати ще се развихри в кухнята с нови идеи и съставки, вдъхновени от срещата ѝ.

 • 4

  Пътят на мескала

  +

  Пати пътува до район в Оахака, известен с най-добрия мескал в Мексико. Там тя се среща с местен производител и научава как се осъществява отглеждането на мескала, а у дома приготвя ястия, в които изпозва мескал, за близки приятели.

 • 5

  От селото до града

  +

  Пати прекарва деня с един от най-известните готвачи в Оахака Алекс Крус, който ѝ показва любимия си пазар и я води в семейна ферма, за да я запознае с всичко, което познава и обича. По-късно, в кухнята си, Пати готви за сина си Джуджу.

  Следващо излъчване
  Сряда, 22 януари, 13:00
  По 24Kitchen
  Следващо излъчване
  Сряда, 22 януари, 21:00
  По 24Kitchen
 • 6

  Жените на Оахака

  +

  Пати се среща с жени шеф-готвачи, собственички на бизнес и обществени лидери, за да изследва ролята на жените в Оахака и влиянието им върху обичаите и кухнята, след което готви ястия, които е научила от тях.

  Следващо излъчване
  Сряда, 22 януари, 13:30
  По 24Kitchen
  Следващо излъчване
  Сряда, 22 януари, 21:30
  По 24Kitchen
 • 7

  Изкуството на молето

  +

  Пати изследва всичко, свързано със соса моле, с който е прочута Оахака и който се среща в множество разновидности. После, вече в кухнята на Пати ще научим всичко за основите на молето, неговата история и значение.

  Следващо излъчване
  Сряда, 29 януари, 13:00
  По 24Kitchen
  Следващо излъчване
  Сряда, 29 януари, 21:00
  По 24Kitchen
 • 8

  В търсене на Ла Микстека

  +

  Пати пътува до района Ла Микстека в Оахака и научава кое прави местната храна и култура толкова уникални, а после в кухнята си създава нови рецепти, вдъхновени от наученото през деня.

  Следващо излъчване
  Сряда, 29 януари, 13:30
  По 24Kitchen
  Следващо излъчване
  Сряда, 29 януари, 21:30
  По 24Kitchen
 • 9

  +

 • 10

  +

 • 11

  +

 • 12

  +