Тарт с манго и лайм

Тарт с манго и лайм
Свързани предавания: Мексиканска кухня с ПатиГледайте Сряда, 1 април, 13:00 | Сряда, 1 април, 13:30

Начин на приготвяне:

1. Начупете или смелете, но не съвсем фино, бисквитите заедно със солта и 1/4 ч.ч. захар. Изсипете сместа в купа и добавете охладеното разтопено масло. Разбъркайте докато съставките се слепят.

2. Пресипете сместа на дъното на форма за тарт с подвижно дъно (диаметър 23 см) и я разпределете равномерно по дъното като притискате. Оформете и борд. Поставете формата в тава и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 12 минути.

3. За крема обелете и нарежете мангото на кубчета (трябва да имате 1 - 1/2 ч.ч. кубчета) и ги сложете в каната на блендер. Добавете прясно изцедения сок от лайм и пасирайте до гладкост. Добавете кондензираното мляко, 1/2 ч.ч. захар и 3 жълтъка и пасирайте отново.

4. Изсипете крема върху изстиналата основа и печете 30 минути на 180 градуса.

5. В купа сипете кокосовата сметана и добавете 2 с.л. от пълномаслената млечна сметана. Разбъркайте енергично, за да се разбият топчетата в кокосовата сметана. Добавете останалата течна сметана и разбийте с помощта на миксер (на най-висока скорост) до консистенция на белтъчен сняг, да се образуват връхчета в сместа. Охладете добре битата сметана.

6. След като изпечения тарт изстине, охладете го  за 1 час. Нанесете битата сметана върху него. Нарежете на триъгълни парчета.

Продукти

170 г бисквити "Мария"

8 с.л. разтопено безсолно масло

1/2 ч.ч. захар

1/2 ч.л. сол

1 голямо узряло манго

1/3 ч.ч. сок от лайм

3 жълтъка

400 г подсладено кондензирано мляко

1 ч.ч. пълномаслена течна сметана

1/4 ч.ч. кокосова сметана

Свързани рецепти