Хотдог с бекон, сирене и авокадо
Рецепта от: Пати Джинич
1. За салцата от авокадо смесете в купа предварително обеленото от шушулки, измито и нарязано на малки кубчета томатио, нарязаните на ситно пресен лук и листа кориандър (заедно с горната част на стъблата), нарязаните на кръгчета мариновани люти чушки, маринатата, сока от лайм и зехтин. Разполовете на две авокадото, отстранете костилката и издълайте вътрешността му. Добавете го в купата, намачкайте го и разбъркайте. Овкусете със сол.
2. В друга купичка смесете майонецата и пастата от хрян. Разбъркайте добре.
3. Увийте всяка наденичка в слайс бекон, като започнете от горния край и го навивате спираловидно. Загрейте грил-тиган или скара на умерен огън. Запечете увитите наденички от всиччки страни, до златистокафяво. Щом изстинат леко, направете разрез от едната им страна, по средата, но не от край до край.
4. Загрейте тиган и сипете по средата почти 1 ч.ч. настъргано сирене "Оаксака" или кашкавал. Върху сиренето поставете една запечена наденимка, с разтворената страна надолу. Гответе 2-3 минути, докато сиренете се разтопи и оформи хрупкава златистокафява коричка. Повторете същото и с втората наденичка.
5. Разрежете питките от едната страна, но не съвсем от край до края. Запечете ги за кратко на тостер или във фурната.
6. Във вътрешността на всяко хлебче намажете обилно количество от майонезата с хрян. Поставете запечена наденичка със сирене. Отгоре гарнирайте с авокадо с люти чушки. Доавете още кръгчета мариновани люти чушки.
Продукти
- 1 голямо томатио
- 4 стръка пресен лук
- 1/4 ч.ч. листа кориандър
- 3 мариновани люти чушки Халапеньо
- 1 с.л. марината от лютите чушки
- 1 с.л. сок от лайм
- 1 с.л. зехтин
- 1/2 ч.л. сол
- 1 узряло авокадо
- 1 с.л. паста от хрян
- 2 слайса бекон
- 2 наденички
- 2 ч.ч. настъргано сирене "Оаксака"
- 2 питки за хотдог
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото