Салата с печена царевица
Рецепта от: Пати Джинич
1. Загрейте на средна степен скара или грил-тиган. Намажете със зехтин и поставете царевицата. Печете около 20 минути, до омекване, като обръщате от всички страни.
2. Без да почиствате стръковете пресен лук го намажете със зехтин и го поставете върху скарата. Печете 10 минути, до омекване, като го обръщате от всички страни.
3. Сипете 5 с.л. зехтин в дълбок тиган и го загрейте. Сложете чери доматчетата и поръсете със сол и черен пипер. Гответе 6-7 минути, до омекване на кожата на доматите.
4. Изправете кочан царевица върху дървена дъска и с помощта на нож отделете зърната. Сложете зърната царевица в голяма купа. Добавете нарязания на едро печен пресен лук, като отстраните власинките му преди това. Добавете нарязаните на ситно листа мента и див лук. Добавете оцета и разбъркайте.
5. Накрая добавете чери доматите заедно с отделилите се сокове. Разбъркайте внимателно и поднесете салатата.
Продукти
- 6 кочана царевица
- 10 стръка пресен лук
- 5 с.л. зехтин
- 700 г чери домати
- 1 ч.л. сол
- прясно смлян черен пипер
- 1/4 ч.ч. листа мента
- 1/4 ч.ч. нарязан див лук
- 2 с.л. червен винен оцет
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Гръцка салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици
Рецепти Салата „Цезар”
Рецепти Орехов дресинг за зелена салата
Рецепти Божана Кацарова
Зелена салата с гъби и топчета от качамак