Свързани предавания: Мексиканска кухня с ПатиГледайте Сряда, 1 април, 13:00 | Сряда, 1 април, 13:30

Начин на приготвяне:

1. Загрейте на средна степен скара или грил-тиган. Намажете със зехтин и поставете царевицата. Печете около 20 минути, до омекване, като обръщате от всички страни.

2. Без да почиствате стръковете пресен лук го намажете със зехтин и го поставете върху скарата. Печете 10 минути, до омекване, като го обръщате от всички страни.

3. Сипете 5 с.л. зехтин в дълбок тиган и го загрейте. Сложете чери доматчетата и поръсете със сол и черен пипер. Гответе 6-7 минути, до омекване на кожата на доматите.

4. Изправете кочан царевица върху дървена дъска и с помощта на нож отделете зърната. Сложете зърната царевица в голяма купа. Добавете нарязания на едро печен пресен лук, като отстраните власинките му преди това. Добавете нарязаните на ситно листа мента и див лук. Добавете оцета и разбъркайте.

5. Накрая добавете чери доматите заедно с отделилите се сокове. Разбъркайте внимателно и поднесете салатата.

Продукти

6 кочана царевица

10 стръка пресен лук

5 с.л. зехтин

700 г чери домати

1 ч.л. сол

прясно смлян черен пипер

1/4 ч.ч. листа мента

1/4 ч.ч. нарязан див лук

2 с.л. червен винен оцет

Свързани рецепти