Карамелизирано бавно задушено свинско - карнитас

Карамелизирано бавно задушено свинско - карнитас
Предаване: Мексиканска кухня с ПатиГледайте в: Петък, 23 октомври от 06:00 | Събота, 24 октомври от 06:10

Начин на приготвяне:

1. Разтопете свинката мас в плитка чугунена тенджера.

2. Нарежете месото на едри парчета. Поръсете ги с 2 ч.л. сол и черен пипер от двете страни.  Поставете месото в загрятата мас и го запържете от всички страни до кафяво.

3. В каната на блендер сипете 1 ч.ч. прясно мляко и добавете обелените скилидки чесън и нарязания лук. Добавете и останалите 2 ч.л. сол. Разбийте до гладкост. Изсипете сместа върху месото и намалете силата на огъня. Добавете дафиновите листа и поставете капак на тенджерата. Гответе 1 час и 15 минути, като обърнете парчетата месо няколко пъти.

4. В купичка смесете втората чаша прясно мляко съсъ захарта. Разбъркайте и изсипете върху месото. Гответе още 5-6 минути без капак.

5. Извадете карамелизираното свинско месо в купа и с помощта на две вилици го накъсайте на ивички. Добавете няколко супени лъжици от мазнината о готвенето и разбъркайте. Използвайте за сандвичи с хрупкав хляб (багета), полейте ги обилно с доматен сос.

Продукти

1 ч.ч. свинска мас

1 1/2 кг обезкостен свински бут

4 ч.л. сол

1 ч.л. черен пипер

2 ч.ч. прясно мляко

2 скилидки чесън

1/4 глава бял лук

2 дафинови листа

1/2 ч.ч. кафява захар

Свързани рецепти