Карамелизирано бавно задушено свинско - карнитас
Рецепта от: Пати Джинич
1. Разтопете свинката мас в плитка чугунена тенджера.
2. Нарежете месото на едри парчета. Поръсете ги с 2 ч.л. сол и черен пипер от двете страни. Поставете месото в загрятата мас и го запържете от всички страни до кафяво.
3. В каната на блендер сипете 1 ч.ч. прясно мляко и добавете обелените скилидки чесън и нарязания лук. Добавете и останалите 2 ч.л. сол. Разбийте до гладкост. Изсипете сместа върху месото и намалете силата на огъня. Добавете дафиновите листа и поставете капак на тенджерата. Гответе 1 час и 15 минути, като обърнете парчетата месо няколко пъти.
4. В купичка смесете втората чаша прясно мляко съсъ захарта. Разбъркайте и изсипете върху месото. Гответе още 5-6 минути без капак.
5. Извадете карамелизираното свинско месо в купа и с помощта на две вилици го накъсайте на ивички. Добавете няколко супени лъжици от мазнината о готвенето и разбъркайте. Използвайте за сандвичи с хрупкав хляб (багета), полейте ги обилно с доматен сос.
Продукти
- 1 ч.ч. свинска мас
- 1 1/2 кг обезкостен свински бут
- 4 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 2 ч.ч. прясно мляко
- 2 скилидки чесън
- 1/4 глава бял лук
- 2 дафинови листа
- 1/2 ч.ч. кафява захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол