1. Разтопете свинката мас в плитка чугунена тенджера.

2. Нарежете месото на едри парчета. Поръсете ги с 2 ч.л. сол и черен пипер от двете страни.  Поставете месото в загрятата мас и го запържете от всички страни до кафяво.

3. В каната на блендер сипете 1 ч.ч. прясно мляко и добавете обелените скилидки чесън и нарязания лук. Добавете и останалите 2 ч.л. сол. Разбийте до гладкост. Изсипете сместа върху месото и намалете силата на огъня. Добавете дафиновите листа и поставете капак на тенджерата. Гответе 1 час и 15 минути, като обърнете парчетата месо няколко пъти.

4. В купичка смесете втората чаша прясно мляко съсъ захарта. Разбъркайте и изсипете върху месото. Гответе още 5-6 минути без капак.

5. Извадете карамелизираното свинско месо в купа и с помощта на две вилици го накъсайте на ивички. Добавете няколко супени лъжици от мазнината о готвенето и разбъркайте. Използвайте за сандвичи с хрупкав хляб (багета), полейте ги обилно с доматен сос.

Продукти

  • 1 ч.ч. свинска мас
  • 1 1/2 кг обезкостен свински бут
  • 4 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 2 ч.ч. прясно мляко
  • 2 скилидки чесън
  • 1/4 глава бял лук
  • 2 дафинови листа
  • 1/2 ч.ч. кафява захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички