1. Начупете шоколада на парчета и го сложете в купа върху тенджера с вряща вода на дъното. Добавете и маслото, нарязано на кубчета. Изчакайта шоколада и маслото да се разтопят, като разбърквате от време на време. Щом сместа стане гладка и лъскава дръпнете от огъня и оставете леко да изстине.

2. С помощта на миксер разбийте яйцата и кондензираното мляко, като започнете на ниска скорост и постепенно увеличите. Добавете разтопените шоколад и масло и разбийте отново.

3. Смесете бадемовото брашно с бакпулвера, содата и солта. Разбъркайте. Добавете сухите съставки към течните и разбъркайте до хомогенност.

4. Намаслете дъното и стените на форма с пружина. След това ги поръсете с брашно. На дъното на формата постелете хартия за печене. Изсипете сместа за сладкиш във формата и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.

5. След като сладкишът изстине леко, извадете го от формата и поръсете с тънък слой пудра захар.

Продукти

  • 1 ч.ч. безсолно масло със стайна температура
  • 170 г шоколад (55% какао)
  • 4 големи яйца
  • 400 г  + 1/4 ч.ч. подсладено кондензирано мляко
  • 1 1/2 ч.ч. бадемово брашно
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 1/2 ч.ч. сода бикарбонат
  • щипка сол
  • 1/4 ч.ч. гореща вода
  • пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички