Шоколадово-бадемов сладкиш с кондензирано мляко
Рецепта от: Пати Джинич
1. Начупете шоколада на парчета и го сложете в купа върху тенджера с вряща вода на дъното. Добавете и маслото, нарязано на кубчета. Изчакайта шоколада и маслото да се разтопят, като разбърквате от време на време. Щом сместа стане гладка и лъскава дръпнете от огъня и оставете леко да изстине.
2. С помощта на миксер разбийте яйцата и кондензираното мляко, като започнете на ниска скорост и постепенно увеличите. Добавете разтопените шоколад и масло и разбийте отново.
3. Смесете бадемовото брашно с бакпулвера, содата и солта. Разбъркайте. Добавете сухите съставки към течните и разбъркайте до хомогенност.
4. Намаслете дъното и стените на форма с пружина. След това ги поръсете с брашно. На дъното на формата постелете хартия за печене. Изсипете сместа за сладкиш във формата и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.
5. След като сладкишът изстине леко, извадете го от формата и поръсете с тънък слой пудра захар.
Продукти
- 1 ч.ч. безсолно масло със стайна температура
- 170 г шоколад (55% какао)
- 4 големи яйца
- 400 г + 1/4 ч.ч. подсладено кондензирано мляко
- 1 1/2 ч.ч. бадемово брашно
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1/2 ч.ч. сода бикарбонат
- щипка сол
- 1/4 ч.ч. гореща вода
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шампанско