1. Обелете томатио от шушулките и ги измийте. Подредете ги в тава, постлана с алуминиево фолио заедно с лютата чушка , шайбите лук и небелената скилидка чесън. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса 8-10 минути.

2. Прехвърлете в блендер печените томатио и лук. Отстранете дръжката на лютата чушка и обелете скилидката чесън и добавете и тях. Добавете листата кориандър и овкусете със сол. Пасирайте, но не до гладкост.

3. Пресипете салцата в купа.

Продукти

  • 1 кг томатио
  • 1 скилидка чесън
  • 2 големи шайби бял лук
  • 1 люта чушка халапеньо или серано
  • 1/2 ч.ч. листа кориандър заедно с горните стъбла
  • 1/2 ч.л. морска сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички