Бърза салца от печени томатио
Рецепта от: Пати Джинич
1. Обелете томатио от шушулките и ги измийте. Подредете ги в тава, постлана с алуминиево фолио заедно с лютата чушка , шайбите лук и небелената скилидка чесън. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса 8-10 минути.
2. Прехвърлете в блендер печените томатио и лук. Отстранете дръжката на лютата чушка и обелете скилидката чесън и добавете и тях. Добавете листата кориандър и овкусете със сол. Пасирайте, но не до гладкост.
3. Пресипете салцата в купа.
Продукти
- 1 кг томатио
- 1 скилидка чесън
- 2 големи шайби бял лук
- 1 люта чушка халапеньо или серано
- 1/2 ч.ч. листа кориандър заедно с горните стъбла
- 1/2 ч.л. морска сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Тиквички в кимионов сос
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак