Свързани предавания: Мексиканска кухня с ПатиГледайте Сряда, 1 април, 13:00 | Сряда, 1 април, 13:30

Начин на приготвяне:

1. В купа сипете хладка вода. Върху нея поръсете сухата мая. Добавете захарта и разбъркайте. Оставете на топло и непроветриво място за 5 минути, докато сместа леко шупне. Добавете 1 ч.ч. брашно и разбъркайте внимателно. Покрийте с чиста кухненска кърпа и поставете на топло за 1 час, докато на повърхността се появят балончета.

2. С помощта на миксер разбийте маслото със стайна температура и захарта докато се получи кремообразна смес. Намалете степента на разбиване и добавете последователно жълтъците, девте яйца, останалото брашно и солта. Разбивайте в продължение на 2-3 минути. След това сменете приставката на миксера с приставка за месене на тесто (кука). Бъркайте докато се образува еластично и лъскаво тесто. Когато цялото тесто остане по бъркалката, спрете разбиването. Извадете тестото и го поставете в предварително намаслена голяма купа. Покрийте с кухненска кърпа и поставете на топло и непроветриво място за 1 час, докато тестото удвои обема си.

3. С юмрук ударете силно 2-3 пъти втасалото тесто. След това го извадете върху плота и го разделете на две равни части. Всяка част разделете на две и продължете докато не получите 16 парчета.

4. Намажете с масло три тави за печене. Оформете всяко парче тесто между дланите си на топка. Подредете хлебчетата на разстояние едно от друго в тавите. Поставете тавите на топло за 45 минути, докато втасат хлебчетата.

5. Разбийте яйцето с 1 с.л. вода. С остър нож направете три разреза в центъра на всяко хлебче. Намажете ги с жълтък. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.

Продукти

3 пакетчета суха мая

1 ч.л. захар

2/3 ч.ч. захар

1 1/4 ч.ч. хладка вода

6 ч.ч. брашно

1 ч.ч. безсолно масло

9 жълтъка

2 яйца

щипка сол

1 яйце за намазване

Свързани рецепти