1. За сиропа от чипотле сипете захарта и водата в тенджерка. Добавете и сухата чушка. Оставете сместа да заври, като разбърквате докато захарта се разтопи. Дръпнете от огъня  и пресипете сместа в стъклен буркан. Поставете в хладилник. Ако използвате сиропа веднага, оставете го да постои поне 1 час, за да може сухата чушка чипотле да овкуси течността.

2. За коктейла сипете всички продукти, без кората от лайм, в шейкър, пълен с кубчета лед. Разклатете много добре.

3. Сипете от напитката във висока чаша с няколко кубчета лед. Пуснете резен кора от лайм и поднесете.

Продукти

  • 1 1/2 ч.ч. мескал
  • 3/4 ч.ч. сок от лайм
  • 1/2 ч.ч. сок от ананас
  • 1/2 ч.ч. сироп от чипотле*
  • кора от лайм
  • *За сиропа от чипотле (количество 1 ч.ч.):
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. вода
  • 1 суха люта чушка чипотле

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички