Свързани предавания: Мексиканска кухня с ПатиГледайте Сряда, 19 февруари, 13:00 | Сряда, 19 февруари, 13:30

Начин на приготвяне:

1. За сиропа от чипотле сипете захарта и водата в тенджерка. Добавете и сухата чушка. Оставете сместа да заври, като разбърквате докато захарта се разтопи. Дръпнете от огъня  и пресипете сместа в стъклен буркан. Поставете в хладилник. Ако използвате сиропа веднага, оставете го да постои поне 1 час, за да може сухата чушка чипотле да овкуси течността.

2. За коктейла сипете всички продукти, без кората от лайм, в шейкър, пълен с кубчета лед. Разклатете много добре.

3. Сипете от напитката във висока чаша с няколко кубчета лед. Пуснете резен кора от лайм и поднесете.

Продукти

1 1/2 ч.ч. мескал

3/4 ч.ч. сок от лайм

1/2 ч.ч. сок от ананас

1/2 ч.ч. сироп от чипотле*

кора от лайм

 

*За сиропа от чипотле (количество 1 ч.ч.):

1 ч.ч. захар

1 ч.ч. вода

1 суха люта чушка чипотле

 

Свързани рецепти