Коктейл "Оаксака"
Рецепта от: Пати Джинич
1. За сиропа от чипотле сипете захарта и водата в тенджерка. Добавете и сухата чушка. Оставете сместа да заври, като разбърквате докато захарта се разтопи. Дръпнете от огъня и пресипете сместа в стъклен буркан. Поставете в хладилник. Ако използвате сиропа веднага, оставете го да постои поне 1 час, за да може сухата чушка чипотле да овкуси течността.
2. За коктейла сипете всички продукти, без кората от лайм, в шейкър, пълен с кубчета лед. Разклатете много добре.
3. Сипете от напитката във висока чаша с няколко кубчета лед. Пуснете резен кора от лайм и поднесете.
Продукти
- 1 1/2 ч.ч. мескал
- 3/4 ч.ч. сок от лайм
- 1/2 ч.ч. сок от ананас
- 1/2 ч.ч. сироп от чипотле*
- кора от лайм
- *За сиропа от чипотле (количество 1 ч.ч.):
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. вода
- 1 суха люта чушка чипотле
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Максут Ашкар
Лимонада с червено цвекло
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Ягодова лимонада
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Два вида смути
Рецепти Максут Ашкар
Шербет с хибискус
Рецепти Максут Ашкар
Айрян с мента
Рецепти Максут Ашкар
Мляко със семки от пъпеш
Рецепти Максут Ашкар
Бадемово мляко
Рецепти Максут Ашкар
Шербет от тамаринд
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зелен сок
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Бадемово латé