Боб пинто от границата
Рецепта от: Пати Джинич
1. Измийте боба и го сложете в тенджера. Залейте го с 3 литра вода и добавете лука. Оставете да заври, след това намалете силата на огъня, за да ври постоянно, но тихо. Сложете капака на тенджерата полуоткрехнат и варете 1 час. Ако е необходимо, добавете още вода по време на готвенето. Когато зърната омекнат напълно, добавете сол, махнете лука, разбъркайте и оставете настрани*. Запазете водата от варенето на боба.
2. Загрейте олиото в дълбок тиган. Обелете чоризото и го накъсайте на парченца. Запържете ги в олиото, като непрекъснато ги раздробявате на още по-ситно, за около 4-5 минути. Нарежете бекона на по-едри парчета и добавете и него в тигана. Пържете докато придобие златистокафяв цвят, около 3-4 минути.
3. Изпечете зелените чушки. Задушете ги в хартиена кесия и ги обелете. Отстранете дръжките и семките и ги нарежете на дълги ленти. Нарежете домата на кубчета. Добавете чушките и домата в тигана. Разбъркайте.
4. Добавете боба. Покрийте всичко с вода от варенето на боба и оставете да заври. Намалете силата на огъня и гответе 7-8 минути. Овкусете със сол и дръпнете от огъня.
5. Поднесете боб пинто, поръсен с натрошено сирене.
*Можете да използвате 2 консерви по 400 г сварен боб пинто. Загрейте го с 2 ч.ч. вода в тенджера. Посолете и разбъркайте.
Продукти
- 450 г боб пинто
- 1/2 глава лук
- 2 ч.л. сол
- 2 с.л. олио
- 220 г мексиканска наденица чоризо
- 220 г суров бекон на слайсове
- 1 узрял домат
- 2-3 чушки Поблано
- 1 ч.ч. натрошено саламурено сирене
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол