Ако се чудите как се прави туршия, пробвайте първо тази лесна рецепта за туршия от различни зеленчуци, залети със солена марината.

1. За тази бърза рецепта за туршия първо изварете буркана и капачката в тенджера с вряла вода за няколко минути. След това ги извадете внимателно с помощта на щипки.

2. Почистете зеления фасул и го нарежете на малки парчета, като режете под диагонал. Нарежете зелените домати на четвъртинки. Главата чесън също разрежете на четири, без да я белите.
3. За маринатата поставете едно сурово прясно яйце в голяма купа. Сипете вода. Сипвайте морска сол шепа по шепа, като разбърквате след всяка. Щом яйцето излезе на повърхността, маринатата е готова.

4. Наредете в буркана до запълване резенчета домати, парчета зелен фасул и скилидки чесън. В парче памучен плат увийте 1 ч.л. булгур и го завържете на вързопче. Поставете го в буркана.

5. С помощта на черпак налейте марината до ръба на буркана. Затворете буркана и го оставете настрани. След две седмици туршията ще е готова*. Преди консумация извадете вързопчето с булгур.

*Може да оставите туршията и по-дълго време, за по-богат вкус.

как се прави туршия

Продукти

  • 1 ч.ч. зелен фасул 3 зелени домата 1 глава чесън морска сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички