Провансалски хляб
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Залейте маята с 50 мл топла вода. Добавете захарта, поръсете с щипка брашно и оставете да шупне. Смесете брашното със солта и провансалската подправка.
2. Добавете накълцаните сушени домати, аншоата, обезкостените маслини, бекона и зехтина. Налейте шупналата мая и около 120 мл топла вода.
3. Замесете меко тесто, сложете го в купа, покрийте с фолио и оставете да втаса.
4. Втасалото тесто разделете на две части и оформете хлябове във формата на листо.
5. В средата направете разрез с нож по дължина, без да стигате до краищата. От двете страни направете малки разрези с нож. Оставете тестото да почине за 30 минути.
6. Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Намажете със зехтин двата хляба и ги изпечете за около 15 минути.
Продукти
- 500 г брашно
- 10 г прясна мая
- 3 с.л. зехтин екстра върджин
- 0.5 ч.л. сол
- 1 ч.л. сушени провансалски подправки
- 150 г черни и зелени маслини
- 50 г мариновани сушени домати
- 100 г бекон
- 3 филенца аншоа
- щипка захар
- брашно за поръсване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк