1. Залейте маята с 50 мл топла вода. Добавете захарта, поръсете с щипка брашно и оставете да шупне. Смесете брашното със солта и провансалската подправка.


2. Добавете накълцаните сушени домати, аншоата, обезкостените маслини, бекона и зехтина. Налейте шупналата мая и около 120 мл топла вода. 

3. Замесете меко тесто, сложете го в купа, покрийте с фолио и оставете да втаса.

4. Втасалото тесто разделете на две части и оформете хлябове във формата на листо. 

5. В средата направете разрез с нож по дължина, без да стигате до краищата. От двете страни направете малки разрези с нож. Оставете тестото да почине за 30 минути.
 
6. Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Намажете със зехтин двата хляба и ги изпечете за около 15 минути.

Продукти

  • 500 г брашно
  • 10 г прясна мая
  • 3 с.л. зехтин екстра върджин
  • 0.5 ч.л. сол
  • 1 ч.л. сушени провансалски подправки
  • 150 г черни и зелени маслини
  • 50 г мариновани сушени домати
  • 100 г бекон
  • 3 филенца аншоа
  • щипка захар
  • брашно за поръсване

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички