Начин на приготвяне:
1. В купа сипете маскарпонето и го разбийте с помощта на тел, като постепенно добавяте течната сметана. Разбийте до гладкост и образуването на меки върхове. Добавете пудрата захар и ваниловия екстракт и разбъркайте.
2. В дълбока чиния сипете студеното кафе и добавете към него брендито.
3. Счупете на две половинки бишкотите. Потопете бишкотите в сместа от кафе и бренди. На дъното на стъклени купички поставете по две парченца бишкоти под формата на кръст и ги притиснете добре. Сипете крем с маскарпоне и поръсете малко фино настърган млечен шоколад. Поставете още 2 половинки бишкоти, а след това крем.
4. Поставете десертите в хладилник за 30 минути. Преди да сервирате поръсете мини тирамисуто с настърган шоколад.
Продукти
- 250 г маскарпоне
- 300 мл пълномаслена течна сметана
- 2 ч.л. ванилов екстракт
- 4 с.л. пудра захар
- 125 мл кафе еспресо
- 6 с.л. бренди
- 12 бр. бишкоти
- 50 г млечен шоколад