Мини тирамису

1. В купа сипете маскарпонето и го разбийте с помощта на тел, като постепенно добавяте течната сметана. Разбийте до гладкост и образуването на меки върхове. Добавете пудрата захар и ваниловия екстракт и разбъркайте.

2. В дълбока чиния сипете студеното кафе и добавете към него брендито.

3. Счупете на две половинки бишкотите. Потопете бишкотите в сместа от кафе и бренди. На дъното на стъклени купички поставете по две парченца бишкоти под формата на кръст и ги притиснете добре. Сипете крем с маскарпоне и поръсете малко фино настърган млечен шоколад. Поставете още 2 половинки бишкоти, а след това крем.

4. Поставете десертите в хладилник за 30 минути. Преди да сервирате поръсете мини тирамисуто с настърган шоколад.

Продукти

  • 250 г маскарпоне
  • 300 мл пълномаслена течна сметана
  • 2 ч.л. ванилов екстракт
  • 4 с.л. пудра захар
  • 125 мл кафе еспресо
  • 6 с.л. бренди
  • 12 бр. бишкоти
  • 50 г млечен шоколад

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички