1. В блендер сложете кубчетата лед и настърганата лимонова кора на единия лимон. 


2. Добавете изтискания предварително лимонов сок, сметаната, белтъка, лимончелото и минералната вода. Разбийте в продължение на 2 минути докато получите пухкава, кремообразна смес. Поставете сместа във фризер за 10-15 минути.

3. Натрийте ръбовете на 4 чаши за шампанско с резен лимон. След това поръсете ръба със захар. Разпределете сместа в чашите и поръсете с настъргана лимонова кора. Украсете с листа мента.

Продукти

  • 350 г лед на кубчета
  • 100 г захар
  • 2 лимона
  • 100 г течна животинска сметана
  • 1 белтък
  • 50 г лимончело
  • 50 г газирана минерална вода
  • листа мента

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички