Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Круши във вареник*

категория 0/5
1. Обелете твърди круши, като оставите дръжките им. Изравнете долната им част с нож, за да могат да стоят изправени.
2. В купа сипете лимоновия сок и налейте почти до горе вода. Поставете в кута крушите за 20 минути.
3. В тенджерка сипете 200 мл вода и 100 мл вареник. Щом сместа заври,д обавете канелената пръчка. Варете 4-5 минути. Поставете крушите в течността, легнали. Варете 15 минути, като въртите крушите от всички страни.
4. Разбийте сметаната с помощта на миксер докато утрои обема си. Охладете я.
5. В дълбока чиния сервирайте варена круша, полята със сос и гарнирана с бита сметана.

* Вареник - ароматен нектар от черно грозде, с добавка от леко ферментирало грозде.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
Рецепта на: Давид Скоко