Круши във вареник*
Рецепта от: Давид Скоко
1. Обелете твърди круши, като оставите дръжките им. Изравнете долната им част с нож, за да могат да стоят изправени.
2. В купа сипете лимоновия сок и налейте почти до горе вода. Поставете в кута крушите за 20 минути.
3. В тенджерка сипете 200 мл вода и 100 мл вареник. Щом сместа заври, добавете канелената пръчка. Варете 4-5 минути. Поставете крушите в течността, легнали. Варете 15 минути, като въртите крушите от всички страни.
4. Разбийте сметаната с помощта на миксер докато утрои обема си. Охладете я.
5. В дълбока чиния сервирайте варена круша, полята със сос и гарнирана с бита сметана.
* Вареник - ароматен нектар от черно грозде, с добавка от леко ферментирало грозде.
Продукти
- 4 круши
- 100 мл вареник
- 200 мл вода
- 1 пръчка канела
- 200 мл сладкарска сметана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шампанско