Свързани предавания: Вкусът на Истрия с Давид СкокоГледайте Събота, 7 март, 10:30 | Събота, 7 март, 11:00

Начин на приготвяне:

1. Обелете твърди круши, като оставите дръжките им. Изравнете долната им част с нож, за да могат да стоят изправени.
2. В купа сипете лимоновия сок и налейте почти до горе вода. Поставете в кута крушите за 20 минути.
3. В тенджерка сипете 200 мл вода и 100 мл вареник. Щом сместа заври, добавете канелената пръчка. Варете 4-5 минути. Поставете крушите в течността, легнали. Варете 15 минути, като въртите крушите от всички страни.
4. Разбийте сметаната с помощта на миксер докато утрои обема си. Охладете я.
5. В дълбока чиния сервирайте варена круша, полята със сос и гарнирана с бита сметана.

* Вареник - ароматен нектар от черно грозде, с добавка от леко ферментирало грозде.

Продукти

 

  • 4 круши
  • 100 мл вареник
  • 200 мл вода
  • 1 пръчка канела
  • 200 мл сладкарска сметана

Свързани рецепти